2019-01-22 12:08:51• hírek • Közlemény

Ígéretekről, fogadalmakról: Kovács Zsuzsanna Tünde pusztadaróci lelkipásztor hirdette az Igét

Szatmár-Kültelek református templomában ezen a héten tartják az imahetet. A hétfői alkalmon Kovács Zsuzsanna Tünde pusztadaróci lelkipásztor hirdette az Igét.

A 18 órakor kezdődő istentiszteleten az imahét második napi témáját hozta az igehirdető: „Ellenben ha igent mondotok, az legyen igen, ha pedig nemet, az legyen nem, minden további szó a gonosztól van.” (Mt 5,37)  Jézus szavainak kontextusában való magyarázata után az igehirdető rendkívül gyakorlatiasan és szemléletesen tartott tükröt a szavak által elkövetett bűnök elé.

 

A hazugság semmilyen formája sem kedves Isten előtt. A mai világban sajnos a szavak már nem köteleznek, nem nagyon van értéke. Ezzel szemben Jézus azt mondja, hogy ragaszkodjunk az ígéretekhez, fogadalmunkhoz. Hány olyan ígéretet tettünk, amit nem sikerült megtartani, kihullott a hétköznapok forgatagában? Hogyan állunk az Úr Istennek tett fogadalmunkkal? Legalább négy olyan alkalom adódik a református ember életében, amikor fogadalmat tesz: keresztelés, konfirmáció, esküvő, úrvacsora, utóbbi többször. Valóban megtartjuk ezeket az ígéreteket? – szólt a gyógyítóan őszinte kérdés az igehirdetés által.

 

A köszöntések rendjén Higyed János lelkipásztor két kérdést intézett a gyülekezethez, melyre igennel vagy nemmel kellett válaszolni: „Értettétek a prédikációt?” – a válasz egyértelmű „igen” volt. „Megígéritek, hogy legalább egy napig nem hazudtok? – Nos, erre már nem volt annyira egyértelmű a válasz.

 

A lelkipásztor hívta a gyülekezetet, biztatva arra, hogy másokat is hivjanak, a következő alkalmakra is.  A hétköznapi alkalmak 18 órakor kezdődnek. Kedden Mihály Lehel István szamoskrassói-, szerdán Kaszaniczki Csongor erdődi-, csütörtökön Korda Zoltán Szatmár-láncosi-, péntek Kovács Sándor egri-, szombaton pedig Higyed István mikolai lelkipásztor érkezik a gyülekezetbe. Január 27-én, vasárnap délelőtt 10 órától Bogya-Kis Mária Szatmár-Szamos-negyedi lelkipásztor hirdeti az Igét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: