2009-06-26 12:46:19• hírek • Parajdi Andrea

Ígéret van, konkrétum nincs

Még semmilyen kormánytámogatást nem kapott Tasnád városa egy új Polgármesteri Hivatal megépítésére, bármennyire is lobbizik a Szatmár Megyei Tanács. Ígéretek vannak a pénzügyminisztérium részéről, viszont Csehi azt mondja a segítő szándékot hiszi, ha látja.

Ezen a héten Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke újból felvetette Bukarestben a tasnádi városháza problémáját. Segítséget kért arra, hogy legalább kilicitálhassák az építkezési munkálatokat, ehhez az intézkedéshez azonban legkevesebb egy millió lejre lenne szükség.

- Ígéreteket folyamatosan kapunk, azonban nekünk egy hivatalos kormányhatározatra van szükségünk, arra vonatkozóan, hogy meghirdethessük a licitet. Az elmúlt hónapokban elkészítettük a műszaki dokumentációkat, de pénz nélkül nem tudunk a következő lépésig eljutni - magyarázza Csehi Árpád, tanácselnök, aki elmondása szerint akkor hisz az ígéreteknek, ha már kézzel fogható lesz a kormány segítő szándéka.

A februárban összedőlt Polgármesteri Hivatal helyére 4 millió lejből lehetne új épületet felhúzni, ennyi pénzt azonban a Megyei Tanács nem tudna előteremteni. „A megyének még 1,8 millió lej tartalékalapja van, ha ebből egy millió lejt odaadnánk Tasnádnak a licit meghirdetésére, mi lenne a többi 63 településsel? - teszi fel a kérdést Csehi.

Mint mondja a tanácsnak az a feladata, hogy mindegyik önkormányzatot segítse, nem ürítheti ki a kasszát egy település problémájának megoldására. Ebben a felállásban Tasnádnak nem sok választása van, türelmesen ki kell várnia míg a kormány komolyan veszi a problémáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: