2020-03-25 14:47:29• hírek • Szatmár.ro

Ígéret: kilenc hónapot lehet halasztani a banki részlet befizetését

Florin Cîțu pénzügyminiszter a Facebook-on posztolt azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti Bankkal és a romániai bankrendszer szereplőivel megegyezés születhet a banki részletek befizetési kötelezettségének halasztásáról. A miniszter szerint a legtöbb 9 hónapos halasztást jogi és magánszemélyek egyaránt kérhetik.

 

„Kilenc hónapos halasztási lehetőséget kértem a Nemzeti Banktól és bankrendszer szereplőitől. Ez egyelőre megbeszélés tárgya, nem vagyok benne, hogy a készülő tervezetben pontosan ez az időintervallum szerepel majd. Az biztos: nem akarunk diszkriminálni, magán és jogi személyek agyaránt kérhetik a halasztást” – mondja a miniszter.
 

"Arról beszéltünk, hogy két lépcsős lesz a kérvényezés: előbb telefonon lehet jelezni majd a banknak, hogy később fizetnénk be a részleteket, majd ezt követően e-mailben is kell jelentkezni, hogy maradjon valami írott nyoma is ennek" - mondta a miniszter.
 

A jelen pillanatban még kidolgozás alatt álló tervezetet a csütörtöki kormányülésen hagyhatják jóvá.


Románia Kormányát több bírálat is érte elsősorban a Facebookon, miután Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt kihirdette a hiteltörlesztési moratóriumot, melynek lényege, hogy a törlesztési kötelezettséget az év végéig felfüggesztik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: