2008-02-27 17:31:07• hírek • Szatmar.ro

A köztisztaság érdekében szigorítanak

 Hétfőtől határozottabban lépnek fel a piszkos gumikkal közlekedő kamionosok ellen.

Az építőtelepekről érkező kamionok rend szerint nagy adag sármaradványt hagynak maguk után az utakon. Hétfőtől ellenőrzik és büntetik őket.

Ilyés Gyula polgármester a szerda délben tartott sajtótájékoztatón elmondta, a köztisztaság fenntartásához nem elég csupán egy vállalat, amely elvégzi a takarítást, hanem a lakosság hozzájárulása is szükséges a tisztaság megőrzéséhez. Ezt a szigorítást is a közösen megteremtett tisztaság érdekében végzik.

- Az építkezési vállalatok tulajdonosai tisztában vannak azzal, hogy tilos saras autókkal az utcákon közlekedni, viszont sokan nem törődnek ezzel a szabállyal. Hétfőtől kezdődően ellenőrizni fogjuk az építkezési telephelyekről érkező kamionokat és büntetjük ha kihágást végeznek - magyarázta Ilyés.

A köztisztaságban az egyik legnagyobb gondot a nagy mennyiségű sár okozza, mivel pár nap múlva hatalmas porfelhőket idéz elő, amelynek körülményes a takarítása, szinte lehetetlen az utcákról eltüntetni.  Az építkezési vállalatok tulajdonosainak gondoskodni kell arról, hogy ne kerüljenek ki sáros kamionok a telephelyükről, ugyanis őket büntetik nem pedig a sofőröket.  

P.A. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: