2010-12-14 12:44:23• hírek • Póti Orsolya

Készülj! Hétvégén Christmas Rock

A szatmári metál zene kedvelő közönség körében már nem cseng ismeretlenül a Christmas Rock elnevezés, hiszen 1996 óta évről évre megszervezik a népszerű karácsonyváró koncertesteket. Újdonságnak számít, hogy idén sokkal több hazai és külföldi fellépő várja a szórakozni vágyókat .

Az immár hagyománynak örvendő Christmas Rock keretén belül az elmúlt években három-négy együttes gondoskodott a jó hangulatról, azonban erre az évre megduplázódott ez a szám, ugyanis most december 17-18. között várják a rock kedvelő közönséget.

Péntek este 19 órától a kolozsvári Voice of Silence zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, ezt követően pedig szintén a kolozsvári Masterpiece lép fel. A Masterpiece frontembere a már jól ismert Altar zenekar énekese, Andy Ghost és az együttes többi tagja Metallica feldolgozásokkal fokozzák az est hangulatát. A Christmas Rock első rockestje a budapesti Leaner együttessel, azaz Nirvana dalokkal zárul. A Leaner tagjai a 2009-es erdélyi és magyarországi sikeres turné után döntöttek úgy, hogy állandó Nirvana Tribute bandává alakulnak. A zenekar szívesen vállal fellépéseket rock klubokban, fesztiválokon.


A kolozsvári Masterpiece
A kolozsvári Masterpiece


December 18-án, szintén este 19 órától a Deity, a Malpraxis, a Syncarnate és a Tropper zenekarokkal folytatódik a Christmas Rock. A progreszív trash-metal zenét játszó nagykárolyi Deity zenekar 1993-ban alakult Tóth Gábor, Gindele Zoltán és Vida István alapításával. A zenekar 1997-ben feloszlik, majd 2006 őszén a három alapító tag újra összeáll Deity név alatt zenélni, de ekkor már nem saját számokat játszik a csapat, hanem feldolgozásokat jól ismert trash- és death-metal zenekaroktól.


A népszerű Trooper együttes  zárja az estét
A népszerű Trooper együttes  zárja az estét


A Deity után a kolozsvári Malpraxis következik, amely inkább a death metál rajongóit vonzza majd a színpad köré. Őket követi a bukaeresti gothic-deat metál együttes, a Syncarnate, a Christmas Rock fellépőinek sorát pedig az országszerte népszerű targovistei zenekar, a Trooper együttes bulija zárja.

A koncertek helyszíne a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ koncertterme lesz. Belépőjegyek ára: egy napra 10 lej, mindkét napra 15 lej.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: