2017-04-10 14:00:27• hírek • Szatmár.ro

Igazi ünnepet

A Kálvária templom udvarán keresztúti ájtatossággal zárták a nagyböjti imaórák sorát.

A hagyománynak megfelelően, virágvasárnap este nyolctól fáklyás keresztúti ájtatosságot tartottak a Kálvária templom udvarán, lezárásaként a nagyböjti imaórák által megvalósult ifjúsági felkészülésnek.

A Szent Család, Szentlélek, Kis Szent Teréz, Hildegárda és Szent Antal templomok elmélkedő találkozásait követően április 9-én a Székesegyház plébánia fiataljai szervezték meg a keresztúti ájtatosságot, melynek során énekelve, imádkozva, s pár gondolkodtató sort felolvasva haladtak stációról-stációra a résztvevők.

Barta Barnabás ifjúsági- és ministránslelkész az ájtatosság után emlékeztetett, mindenkinek végig kell járnia élete keresztútját, ahogy Jézus Krisztus is megtette szeretetből. "Nehéz és áldozatos út, de ez vezet a boldogsághoz, a szeretethez, amely mindent felülmúl. Elvezet az Istennel és emberekkel való teljes közösségre, a Krisztusban való, boldogító eggyé váláshoz. Miért is kellene félnünk a haláltól? Az marad a halálban, aki nem szeret. Mi azonban tudjuk, hogy a halálból átmentünk az életbe, mivel szeretjük Istent és egymást."

Végül megköszönte a részvételt és azt kívánta mindenkinek, hogy a nagyhéten, lélekben mindig az Úr Jézussal tudjanak lenni. Kérte a fiatalokat, a hét során vegyenek részt a szertartásokon, hogy a húsvét ne a "tojás és a nyuszi" ünnepe legyen számukra, hanem tanúi és részesei lehessenek Jézus feltámadásának.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: