2014-07-30 14:47:09• hírek • Szatmár.ro

Nagy halak akadnak Ioan Boca horgára

Július 5-én Vékony Attilával fogták ki az 1,85 méteres halat
Július 5-én Vékony Attilával fogták ki az 1,85 méteres halat

Boca július elején rekordméretű harcsát emelt ki a Szamosból, azóta két darab közel 2 méteres hal akadt a horgára.

Ioan Boca a szatmárnémeti filharmónia zenésze, nyáron pedig Szatmár megyében egyre népszerűbb horgász. Népszerűségét legfőképpen a július harmadikai fogásnak köszönheti, hiszen lehet, hogy a Szamos legnagyobb halát fogta ki ekkor: egy ötven kilós, 2,25 méteres harcsát.

A horgásszal szerda délelőtt futottunk össze véletlenül, első kérdésünk pedig - félig viccesen - az volt: mekkora halakat fogott mostanában? A választól a sokat hallott és megélt újságíró is meglepődött, hiszen azóta két hatalmas harcsát is kiemelt a szamosból, igaz, egyikük sem érte el a rekordpéldány méretét.

"A horgászhelyet, ahol a rekord-harcsámat fogtam, már nem használom. Nem is használhatom, hiszen akármikor megyek, már vannak ott horgászok - talán ők is a nagy halra várnak" - mondja Boca. Az biztos, hogy az általa kifogott hal már senkinek sem akadhat a horgára, hiszen azt Boca a barátaival fogyasztotta el.

Azóta egyébként egy másik helyen halászik, szintén a Szamoson: nemrég egy 1,68 méteres, előtte egy 1,85 méteres harcsa lett az áldozata. "Az ekkora halakat nem dobom vissza. Harcsából 5 kilóig engedek vissza a folyóba." A horgász szerint ugyanis a hatalmas harcsák már nem valók a Szamosba: túl sok halat pusztítanak. Boca egyébként mostanában Patóháza közelében áztatja a csalit, itt emelte ki az előbb említett két méretes harcsát is.

Amikor a titkáról faggattuk, csak egy részletet árult el: a csalit mindig egy méterre a folyófenéktől "helyezi el."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: