2011-01-08 12:17:00• hírek • MTI

Igazi megszorítás

Nem járhatnak taxival a megrögzött adókerülők Tajvanon, legalábbis azok, akik több mint 10 millió tajvani dollárral - 67 millió forinttal - tartoznak az adóhatóságnak.

A tilalom nemcsak a taxizásra vonatkozik, hanem egyéb, költségesnek számító tevékenységekre is abból a megfontolásból, hogy ha sokkal tartoznak, akkor ne éljenek nagy lábon. Így vásárláskor nem költhetnek többet 14 ezer forintnyi összegnél alkalmanként, nem utazhatnak a drágának számító gyorsvasúton. A tajvani kormány figyeltetni fogja az adózás alól megrögzötten kibúvók költekezését, és azok, akik nem tartják magukat a korlátozáshoz, akár börtönbe is kerülhetnek.

A kormány a múlt héten - első alkalommal - közzétette az adócsalók toplistáját, és kérte a lakosság segítségét életvitelük szemmel tartásához. Feltehetően számíthat is a közvéleményre, mert éppen közfelháborodás nyomán született az adókerülők luxuséletvitele elleni törvény. A társadalmi felhördülést az váltotta ki, hogy gyakran vásárolgatott méregdrága boltokban egy olyan mágnás, aki kétmilliárd forintnyi összeggel tartozott az államkasszának.


Tajvanon elbúcsúzhatnak a luxustól az adókerülők
Tajvanon elbúcsúzhatnak a luxustól az adókerülők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: