2013-01-20 12:45:07• hírek • Kocsis Zoltán

Igazi kuriózum – folk-kocsma volt Szatmárnémetiben

Igazi kuriózumként folk-kocsma várta szombat este a népzene és a néptánc kedvelőit Szatmárnémetiben. A Magyar Kultúra Hete alkalmából több tájegység népzenéje csendült fel a Downtown pubbal az Üsztütü és a Soroglya együttes jóvoltából.

Szombaton a Nagyváradi Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének két bemutatójával kezdetét vette a Szatmárnémeti Ady Endre Társaság szervezésében, valamint a Harag György Társulat, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Cultur Art Egyesület és az Identitas Alapítvány közreműködésével létrejött Magyar Kultúra Hete, amelyre évről évre a Himnusz megírásának és Ady Endre halálának évfordulója között kerül sor. A két táncos mesejáték után szombat este egy igazi kuriózummal folytatódott a program: folk-kocsmával.

Az Üsztütü és a Soroglya együttesek beköltöztek a Kazinczy (Stefan cel Mare) úton található Downtown pubba, ahol igazi XX. század eleji bálhangulatot teremtettek. Az est során elhangzott több tájegység népzenéje, a hallgatóság pedig Jókai Mór vagy Kós Károly regényeinek mulatságban érezhette magát.

"Az a nóta magyarkirályfalvai", mondta egy ifjú hölgy boldogan mosolyogva, utalva szülei Maros megyei szülőfalujára. A hallgatóság azonban pedig mit sem tudva erről énekelte a számára ismerős dalokat, jelezve, hogy a népdal a mindenkié. És legfőképpen a mienk!

A Magyar Kultúra Hete rendezvénysorozata január 27-ig várja az érdeklődőket színvonalas és változatos programjaival. Vasárnap este 19.00 órai kezdettel 19.00 órától pedig a Római Katolikus Székesegyházba Szvorák Katalin a cappella koncertje következik.

A rendezvénysorozat teljes programját itt nézheted meg!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: