2009-10-21 13:05:25• hírek • Szatmár.ro

Igazi közönségsiker

Igazi közönségsiker volt a bábszínházasok idei első előadása. Az égig érő fa bemutatójára szerdán délelőtt került sor.

Benedek Elek, a nagy mesemondó születésének 150. és halálának 80. évfordulója alkalmából Elek apó egyik kedvenc meséjét, Az égig érő fa című mesejátékot mutatták be az idei évadban elsőként a Brighella bábszínház tagjai.

Mindenkinek vannak álmai, elérhetetlen vágyai, melyekben látni véli igazi boldogságát, de csak kevés ember meri vállalni az ezekhez vezető első, számára lehetetlennek tűnő lépéseket. A szegény és bátortalan kondásfiú, Jánoska álma - ami egyben sok kisgyermek álma is - a mesebeli királykisasszony szerelme. Jánoska királya elé járul, ezzel megtéve első lépését. Ettől kezdve sodródik a történettel, hogy megannyi kalandon keresztül, szembenézve a halállal, legyőzve a sárkányt hazavihesse és feleségül vehesse a királykisasszonyt.

Szinte minden nemzet mese- és mondavilágában előfordulnak égig érő csodanövények, amelyeken fölkapaszkodva a mesehősök egy csodákkal teli égi világba juthatnak. A mai gyerekek számára az utazás a Holdra már nem csupán egy mese, hanem szinte magától értetődő valóság. Számukra egy Benedek Elek mese más csodákat hordoz: az egyre inkább eltünedezni látszó népi világot, annak hangulatát, nyelvezetét, szereplőit, tárgyait.

A szerdai bemutató igazi közönségsiker volt. A gyerekek ragyogó arccal kísérték figyelemmel az előadást. Szilágyi Regina, a bábjáték rendezője szerint, a színészek is nagyon szeretik és örömmel játsszák ezt a darabot. A tervek szerint, körülbelül harminc előadást terveznek, köztük szabadelőadásokat is szombatonként.
Szereplők: Nagy Tamás, Bandura Tibor, Nagy Anikó. A bábokat Bandura Emese tervezte.


A bábjáték szereplői: Nagy Tamás, Nagy Anikó és Bandura Tibor
A bábjáték szereplői: Nagy Tamás, Nagy Anikó és Bandura Tibor


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: