2010-04-25 12:35:47• hírek • Balog Anita

Igazi hétvégi kikapcsolódás csikorgó gumikkal

Igazi autós majális volt az ACR és a Auto-Karting Rider’s által szervezett autós gyorsasági ralibajnokság szombati futama. A ragyogó napsütésben több, mint 300 néző látogatott ki a Román Autóklub szatmárnémeti gyakorlópályájára. Itt a résztvevők a versenyzőknek való szurkolás mellett hideg sörrel és sült hússal pihenhették ki a hét fáradalmait.

Kellemes hétvégi kikapcsolódás volt a gyorsasági ralibajnokság második futama, hiszen ragyogó napsütésben, kellemes melegben követhették figyelemmel az ACR gyakorlópályájára kilátogatók a rajthoz álló 41 pilóta versenyét. A  versenyzők között voltak új arcok is, hiszen az első futam sikeréről értesülve többek között Aradról és Temesvárról is érkeztek indulók.

Bajnokság lévén a négy kategória első tíz-tíz helyezettje bajnoki pontokat szerzett, 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1 rendszer szerint. A verseny szervezői semmit sem bíztak a véletlenre, a pilóták ''produkcióját'' profi versenyfelszereléssel, fotocellás rendszzerrel mérték, így akár tizedmásodpercnyi különbséget is tudtak regisztrálni a versenyzők között.

Bár a szervezők több mint 600 autógumival tették biztonságsabbá a pályát, egy kisebb baleset mégis történt a futamon: az egyik autó kicsúszott a pályáról, és kisebb kárt szenvedett. A pilóták látva az autós elkeseredettségét, bajtársiasságból is bizonyítottak: rögtönzött gyűjtést követően egy kissebb összeggel járultak hozzá a balesetezett autós járművének javíttatásához.


Ragyogó napsütésben zajlott a verseny
Ragyogó napsütésben zajlott a verseny


A futamon a bajnoki pontok mellett kiosztottak néhány különdíjat is. A hölgyek képviseletében egy Fiat 500-assal versenyző  Butka Boglárka kapott különdíjat, és szintén elismerésben részesült az édesapjának felügyelete alatt induló 7 éves Cassian Sabadus is. A fiatal versenyzőket bátorítva különdíjat adtak át továbbá két 16 éves pilótának is: a Daniel Domutának (Honda, 4. hely az NL2-ben) és Májer Richárdnak (Honda, 2. hely az NL2-ben).

A kategóriák dobogósai:
NL1 (1400 köbcenti alatt): 1. Alexandru Bogdan (Kolozsvár, Opel Tigra); 2. Stoff József (Nagybánya); 3.Iuliu Gheţe (Szamosújvár, Mitsubishi).

NL2 (1400-1600 köbcenti): 1. Mihai Vezendan (Szatmárnémeti, Honda); 2. Májer Richárd (Szatmárnémeti, Honda); 3. Devecska Szabolcs (Szatmárnémeti, Honda).

NL3 (1600-2000 köbcenti): 1. Florin Bob (Szamosújvár, VW Golf); 2. Stecka Florin (Szatmárnémeti, BMW 320); 3. Mihai Roşu (Nagykároly, BMW E36).

NL4 (2000 köbcenti fölött): 1. Kiss Gábor (Szatmárnémeti, BMW 320); 2. Iuliu Gheţe (Szamosújvár, Mitsubishi); 3. Feher Marius (Nagybánya, BMW 320).

LIC (épített autók és licenccel rendelkezők számára): 1. Vajda Zsolt (Szatmárnémeti, Subaru); 2. Kui Ferencz (Szatmárnémeti, Honda); 3. Devecska Szabolcs (Szatmárnémeti, Honda).


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Gyorsasági rallibajnokság, második szakasz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: