2010-11-18 21:57:16• hírek • Szatmár.ro

Igazi bál volt a Kölcsey idei gólyabálja

Remek hangulat. Sok nevetés. Változatos műsor - így foglalhatnánk össze röviden a Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei gólyabálját. A rendezvényen a kilencedikes osztályok is megmérkőztek, és megválasztották a bál királyát és királynőjét. A királyi címet Karikás Krisztián kapta, az est királynője pedig Diószegi Dalma lett.

Csütörtökön este került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnázium idei gólyabáljára a Szakszervezetek Művelődési Házában, mely zsúfolásig megtelt a főgimnázium diákjaival és tanáraival. Idén tizenegy lány és négy fiú versengett a megtisztelő bálkirály- és bálkirálynő címért, hiszen ebben az évben tematikus rendezvényt szerveztek a KÖFEDISZ tagok: minden feladat a bálok köré csoportosult.

A versenyzők hosszú, báli ruhában vonultak fel a színpadon, majd ahogyan az bálokban lenni szokott, bécsi keringővel nyitották meg az estét. A bálkirály- és bálkirálynő címre pályázóknak azonban nem ez volt az egyedüli feladata, hiszen be kellett mutatniuk például a '20-as, '70-es és '80-as évek, valamint napjaink báli szokásait is.

A gólyabálon a tavalyi évtől eltérően, most a kilencedikes diákok is bemutatkoztak, osztályonként, illetve a szakok alapján vidám, tréfás, zenés produkciókkal lepték meg a közönséget. Az előadásokat pedig zsűri is pontozta, csakúgy, mint a szépségverseny résztvevőit. A szépségverseny azonban nem a megszokott módon zajlott: a lányok közül először három, majd négy ifjú hölgy esett ki a versenyből - így folyamatosan szűkült a győzelmi esélyekkel színpadra lépők száma.

Már megszokhattuk, hogy a főgimnázium gólyabálja mindig szolgál valamilyen érdekes és szórakoztató meglepetéssel, ebben az évben igazi koncerthangulatot varázsolt Szakszervezetek Művelődési Házába a kölcseysek rendezvényére a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának művészei, akik Beatles-dalokat játszottak. Emellett a Loga Dance School táncosai latinos ritmusokkal fűtötték a közönséget.

A gólyabál végén pedig díjazták a legötletesebb osztályok produkcióit, és természetesen megválasztották a bálkirályt és a bálkirálynőt. A kilencedikes osztályok versenyében persze mindenki nyert egy-egy címet: a IX. F osztály például produkciója alapján a Legbulisabb osztály lett, a C és D osztályosok pedig, akik együtt adták elő produkciójukat, a Legkreatívabb osztály címnek örülhetnek. A B osztály lett a Legmuzikálisabb csapat, az E osztály pedig a ''Leghagyományörzőbb'' címet kapta. A zsűri döntése alapján pedig az osztályok versenyének a legjobbja a IX. A osztály lett.


A kölcseys gólyabál bálkirálynője és királya
A kölcseys gólyabál bálkirálynője és királya


A továbbiakban kihirdették az iskola honlapján elindított népszerűségi verseny eredményeit is: a lányok közül a legnépszerűbb gólya Bakó Dorottya lett, a fiúknál a címet Paulik Máté kapta.

A szépségverseny nyerteseinek kihirdetésekor a hangulat a tetőfokára hágott, volt aki a feszültségtől a helyén már ülni sem bírt. A tanárokból és diákokból álló zsűri döntése alapján a lányok versenyében Diószegi Dalma volt a legszebb és legtalpraesettebb, így ő lett a bálkirálynő. A fiúk versenyét Karikás Krisztián nyerte meg.

A rendezvény egy közös énekkel végződött: az összes résztvevő valamint az est szervezésében részt vevő összes Köfediszes felment a színpadra, s levezetésképpen együtt egy Michael Jackson dallal búcsúztak a gólyabáltól.

 




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: