2011-01-24 15:02:40• hírek • Szatmar.ro

Újabb nagy győzelmet aratna a VSK

Az Alexandria és a Bukaresti Olimpia után az Arad sem tudta megállítani a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatát a Nemzeti Liga rájátszásában, így a Szamos-partiak eddig háromból három mérkőzést nyertek a pontvadászat második szakaszában. A VSK mellett ilyen mérleggel csak a Craiova büszkélkedhet. Az a Craiova, amely pénteken pont a VSK-t fogadja.

A két gárda közül jelen pillanatban a déliek támadójátéka az eredményesebb, hisz az előző három fordulóban 221 pontot szereztek, míg a VSK 204-nél tart jelenleg. Ezzel szemben a partiumiak védekezése egyértelműen hatékonyabb volt eddig, hisz ellenfeleik csak 143 pontig jutottak, míg a Craiova eddig 178 pontot kapott.

Dan Fleseriu vezetőedző az Arad elleni bravúrgyőzelem után ki is jelentette, hogy ez a diadal mit sem érne, ha a csapat nem tudná elhozni a két pontot Craiovából. Elmondta ugyanakkor, hogy ennek egyik nagyon fontos feltétele lenne, hogy Claudia Pop megkapja végre a zöldkártyáját, mert a VSK játékát a jelen helyzetben csak egy alapötösre tudja építeni.

„Gondolják el mennyire megterhelő volt annak az öt lánynak, akik szinte végigjátszották a mérkőzést. Az egyetlen csere, Baluta is helytállt, de a mérkőzést öt emberre készítettem elő, mert Oana nem tudott teljes mértékben részt venni az edzéseken, hiszen délelőttönként iskolába is kell járnia. Teilane és Drake védekezésben nagyon jó volt, sikerült Ciocant és Brosovszkyt semlegesíteni. Mehmedic megint a csapat motorja volt, irányítóként ismét szórta a pontokat, és a mezőny legeredményesebbjének bizonyult. Fontos a mostani siker, hiszen más csapat nemigen tudja majd legyőzni az Aradot, így ebből a szempontból előnyben leszünk a végén. Ám mindez nem sokat ér majd, ha pénteken nem győzünk Craiován. Remélem a héten megjön Claudia Pop zöldkártyája is Spanyolországból, nagy szükség lenne rá, mivel ez az alapötös ilyen ritmusban nem sokáig fogja bírni", vázolta a helyzetet a mester.


Az Alexandria és az Arad is 100%-os volt, amíg össze nem futott a VSK-val
Az Alexandria és az Arad is 100%-os volt, amíg össze nem futott a VSK-val


Éles Péter menedzser az Arad elleni meccs után a közönség szerepét és a lányok küzdeni tudását emelte ki. „A közönségnek is nagy szerepe volt a győzelemben, a szurkolás átsegítette a lányokat a holtpontokon, a második és a harmadik negyed elején. Ez a győzelem egy lelki erőt is ad a továbbiakra, és Craiován folytatni kellene ezt a győzelmi sorozatot. Remélem a Claudia ügye is hamarosan megoldódik".

Nem ment el szó nélkül Pop helyzete mellett Fógel László klubelnök sem, aki leszögezte: amennyiben keddig nem érkezik meg a játékengedély, akkor hivatalos panasszal fordulnak a román szakszövetséghez.

Elismeréssel nyilatkozott a VSK-ról Stacey Nolan, az aradiak amerikai szakvezetője is, aki kijelentette: szerinte jelenleg a Szamos és a Maros parti városok csapatai a legerősebbek a ligában, „ez azonban nem jelenti automatikusan azt, hogy a VSK és az Arad játssza majd a döntőt", emelte ki.
A 4. forduló programja, január 28., péntek:
Craiova-Szatmárnémeti
Sepsiszentgyörgy-Olimpia
Temesvár-Rapid
Arad-Alexandria

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: