2011-01-16 14:28:39• hírek • Szatmar.ro

A VSK “szétvédekezte” az Alexandriát

Idei első hivatalos mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda csapata, Dan Fleseriu tanítványai ugyanis a rájátszás első fordulójában 66-41 arányban fölülmúlták az ide szezonban még hibátlan Alexandria együttesét.

Tétmérkőzésen ezen az összecsapáson mutatkozhatott be az Ady Endre utcai terem új burkolata mellette a VSK három téli igazolása, Anita Teilane, Amra Mehmedic és Claudia Pop. Pontosabban csak a két légiós, a tavaly szintén a VSK alkalmazásában álló Popnak ugyanis még nem érkezett meg a zöldkártyája korábbi, barcelonai egyesületétől, így ő nem segíthette a pályán a csapattársait.

Akik azonban nélküle is remekeltek: bár egy 8-0-és sorozat után a vendégek még 11-10-re át tudták venni a vezetést, ezt az érzést többé nem engedélyezték számukra a szatmáriak. Az első negyedet 18-17-es előnnyel zárta a VSK, a másodikat pedig 32-19-el. Igen, nem tévedés, az Alexandria a teljes második játékrészben csak két pontot tudott szerezni, ami mindenképpen rekordgyanús a román kosárlabda élvonalának történelmében.

Ebből a hullámvölgyből aztán nem is tudtak kijönni a déliek, a harmadik negyed végén már húsz pont volt a VSK előnye (50-30), amit a lányok az utolsó játékrészben még megtoldottak öttel, így végül a 18 pontig jutó Orosz Andrea és 17 pontos Amra Mehmedic vezetésével 66-41 arányban nyerni tudtak.


Magabiztos győzelemmel kezdte a rájátszást a VSK
Magabiztos győzelemmel kezdte a rájátszást a VSK


A találkozó utáni értékelésében Fleseriu mester hiányolta ugyan Pop játékát, ám már a következő feladatokról beszélt. „Claudia hiányzott a csapatból, a katalánokkal van némi elszámolnivalója, de remélem hamarosan rendeződnek a dolgok, és megjön a játékengedélye. Jó lenne ha az Olimpia elleni meccsen már játszana, és így hangolni tudna az Arad elleni rangadóra. Bár az eredmény nem mutatja annyira, de igen nehéz és fárasztó mérkőzés volt, az Alexandria agresszív kosárlabdát játszott, és azonnal megpróbálta kihasználni a hibáinkat. Nincsenek sztárjai, de csapatként nagyon együtt vannak, kimondottan győzni jöttek, amihez az alapszakaszban hozzá is szoktak. A két újonnan igazolt légióssal meg vagyok elégedve, és örülök annak is, hogy Orosz jól kezdte az évet, és remélem a bajnokság végéig tartani tudja majd ezt a színvonalat", fogalmazott a mester.

Szatmárnémeti VSK-Alexandriai BC Teleorman 66:41 (18:17, 14:2, 18:11, 16:11)
A szatmári pontszerzők: Orosz 18 (9 lepattanó), Mehmedic 17, Drake 12 (7 lepattanó), Bjork 8, Klein 6, Teilane 3 (13 lepattanó), Băluţă 2
Játszott még: Giurgiu.

További eredmények:
Craiovai SCM-Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC 74:51
Temesvári BCM Bega-Aradi BC ICIM 57:80
Bukaresti Rapid-Bukaresti Olimpia 72:54

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: