2019-05-30 05:55:41• hírek • Nagy Tímea

Igazán jól mulatnak az alsó tagozatosok a 10-es suli Iskola Másként Hetében

Május 27-31. között tartják az Iskola Másként Hetét a 10-es Számú Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára.

Az ötnapos rendezvény keretében érdekesebbnél érdekesebb programokon vehettek és vehetnek részt a gyermekek. Ezeknek a napoknak nem csak a szórakozás a célja, a tanítók a tantervben nem szereplő, ám annál hasznosabb dolgokkal játékosan bővítik a nebulók ismereteit.

 

Az alábbiakban sorra vesszük merre jártak eddig és mit csinálnak még a héten:

 

 

A hétfői nap a pénz világába kalauzolta el a 6-10 éves korosztályt. Szó esett a pénz fogalmáról és értékéről, a pénzkeresésről. Bazár is volt az iskolában, ahol kereskedés és vásárlás közben a gyerkőcök saját maguk is láthatták, hogyan jön-megy a pénz a mini piaci modellben. Ezzel egy időben néhány csoport a mentőszolgálat főhadiszállására látogatott el és elsősegély leckén is jártak. Mások a hét első napját játszással töltötték, s látogatókat fogadtak a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból.

 

 

Keddre mozgalmasabb programsorozatot állítottak össze a tanító nénik. Az apróságok a „Caravana Anima” animációs csoporttal mulattak együtt a tornateremben, majd sporttal töltötték a nap hátralevő részét. Megnézték azt is, milyen egy igazi edzőterem, s ott Anzik Arnold szakedző jól megmozgatta a csoport apraját és nagyját. Az egészséges étkezésről és ételekről nem csak beszéltek, hanem el is készítették őket. Az egészség rész mellett helyet kapott a bank és pénzügy, a mesék és dallamok mágikus ereje, a televíziózás világa és egy kirándulás is. A harmadik évfolyam két osztálya Koltó és Zsibó fő nevezetességeit nézte meg a hét második napján.

 

 

Szerdán a kirándulásé, a kultúráé, a kézműves foglalkozásoké és a sporté volt a főszerep. A könyvek és az olvasás szeretetéről tanultak a legfiatalabbak a könyvesbolt-, könyvtár- és múzeumlátogatás során. Az elsősök ellátogattak a nagykárolyi Károlyi-kastélyba és az Aranykapu Kulturális Egyesülethez. Ezek mellett drámajátékkal és mesék megelevenítésével ütötték el az időt. A nagyobb évfolyamok Krasznaterebesre utaztak el, megnézték a helyi nevezetességeket és a kastélyt, más csoport pedig a Medve-barlang érdekességeit fedezte fel. A harmadikosok és a negyedikesek sportbemutatókon és vetélkedőkön voltak, továbbá a Szépművészeti Múzeumban. Kovács Emil Lajos festőművész is meglátogatta az iskolát és interaktív rajzórát tartott a gyermekeknek.

 

 

Csütörtökön az előkészítősök látogattak a Károlyi-kastélyba. Néhány osztály egy farmon tevékenykedett és lovagolt, mások két edzőteremben is jártak az egészséges életmód jegyében. Szatmárnémeti látványosságaihoz és a megyei múzeumba sétált el pár csapat, a harmadikosok a sportolás, a sportszerűség szabályait sajátították el, illetve a kézműves műhelyben megalkották a gyermekek városát. A Medve-barlang csütörtökön sem maradt látogató nélkül.

 

 

A hét ötödik és egyben a programsorozat utolsó napja a Borókagyökér Egyesülettel együttműködésben telik. Az osztályok és a pedagógusok közösen vesznek részt a hagyományőrző programokon, megismerkednek a népi mesterségekkel, melyeket ki is próbálnak. Akadnak olyan csoportok, akik a filmnézést és múzeumlátogatást választják vagy a kenyér elkészítésének csínját-bínját tanulják meg a szamosdarai farmlátogatás alkalmával. Van olyan osztály, mely ezen a napon üti nyélbe a híres emberek kvíz vetélkedőjét és celebparádéval zárja a kalandokkal teli hetet.

 

A számtalan kirándulás, vetélkedő, mese és kulturális program még összetartóbb csapatot kovácsol az osztálytársakból. Az ismeretek játékos bővítése jól jön az év végére a gyermekeknek és a pedagógusoknak egyaránt. A kalandok pedig még csak most kezdődnek! Az utolsó évzárók és feleletek hajráját követően itt a vakáció, édes a pihenés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: