2018-08-08 11:29:58• hírek • Közlemény

Ifjúsági vezetők Nagyváradon a KONFI+-on

Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem új épületében gyűltek össze mindazok, akiknek szívügyük az ifjúsági munka. Több szatmári teológiai hallgató jelen volt a képzéseken.

Bedekovics Péter a zsinati ifjúsági iroda nemrég megbízott vezetője, aki pár évvel ezelőtt a hozzánk közeli Csengerben volt segédlelkész, lapunknak elmondta, hogy KONFI+ a Magyarországi Református Egyház Ifjúsági irodájának hagyományos szakmai konferenciája, amit minden páros évben szerveznek meg, azaz azoknam az években, amikor nincs Csillagpont Ifjúsági Találkozó.


Első alkalommal jött a konferencia határon túlra. A rendezvény víziója, koncepciója, hogy néhány napra gyűljenek össze lelkészek, hitoktatók, ifjúsági vezetők és mindenki akinek szívügye az ifjúság. Célja a rendezvénynek a szakmai fejlődés és az, hogy legyen minden jelenlevőnek bővebb rátekintése az ifjúsági munkára.


Az idei alkalom témája a vezetés, a bibliai vezérige pedig: „Legyen gondod önmagadra és a tanításra!” (1.Timóteus 4,16) A sorrend is nagyon fontos, mivel a kiégés veszélyeztet minden vezetőt, odafigyelnek a feltöltődésre is. A tanitás minőségére is oda kell figyelni. Német Áron a debreceni teológia professzora tartotta a főelőadásokat Vezetők a Bibliában témával, délutánonként műhelybeszélgetések is vannak, az egyik ilyen műhelybeszélgetésbe be is kapcsolódtunk, melyet ifj. Csomós József tartott: A vezető és csapata, delegálás, magány, munkaközösség témában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: