2014-06-29 18:08:51• hírek • refszatmar.eu, Szatmar.ro

Ifjúsági csendesnap volt Szigetlankán

Közel száz ifjú vett részt a Szatmár-Szigetlankai Református Egyházközség templomában az egyházmegyei csendesnapon, ahol előadás, éneklés, beszélgetések, koncert és ifjúsági istentisztelet színesítették az alkalmat. Tizenhét gyülekezet fiataljai érkeztek az épületes eseményre: Batiz, Szatmár-Láncos, Szatmár-Németi, Szatmár-Kültelek, Szatmár-Szamosnegyed, Szatmárpálfalva, Vetés, Ombod, Sándorhomok, Magyargéres, Erdőd, Hirip. Szamoskóród és a házigazda Szatmár-Szigetlanka képviseltette magát a megyéből, de voltak ifjak Jákóhodosról, Debrecenből és más felekezetből is.

Szombaton délután 13 órakor regisztráltak a fiatalok a csendesnapra, majd Király Lajos batizi lelkipásztor vezetésével a tavalyi táborhimnuszt és más dicséretet énekelve hangolódtak az előadás üzenetére. Rácz Ervin beszolgáló lelkipásztor köszöntése után Mikló István Boldizsár jákóhodosi (Bihar megye) lelkipásztor tartott előadást Kellek, kellék... címmel. Ez a világ nagyon sokszor csak kelléknek akar használni miket. Az Istennek való szolgálat azonban merőben más, ott a saját akaratunkból, döntésünkből kifolyólag nem csak kellékek vagyunk, hanem munkatársak, mert kellünk Istennek. Az érdekes és fiatalos előadás üzenetét ezután beszélgetésekben mélyíthették el a résztvevők öt bibliaórás csoportba oszolva a templom körüli parkban.

A házigazda gyülekezet nőszövetsége és a presbiterek által felkínált szeretetvendégséget követően a 17 órakor kezdődő istentiszteleten Kovács Mátyás Péter sándorhomoki lelkipásztor hirdetett az igét.

Farkas Csenge és Gyulai Gabriella Nagyváradról érkező énekesek koncertje és a közben elhangzott gondolatok tovább erősítették az ifjakban: ők nem csak véletlenül jöttek erre a világra, Istennek terve és célja van velük, csodálatos hangjegyek lehetünk Isten dallamában.

Ismét bebizonyosodott: a jókedv és a fiatalosság a templomban is lehetséges! Ezzel a találkozással a nagytarnai egyházmegyei ifjúsági táborra is hangolódhattak az ifjak, amely majd július 20-án kezdődik.

Csendeanapot tartottak

Csendesnap a Szigetlankán

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: