2016-05-24 17:19:18• hírek • Szatmár.ro

Ifjú vállakozóknak szerveztek szakmai előadást és konzultációt

A régió több településéről is érkeztek fiatalok kedden a BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának nagytermébe, ugyanis ott a „2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve” program keretében tartottak képzést vállalkozásindításról vagy éppen fejlesztésről Magyarországról érkezett szakemberek.

Saját vállalkozással vagy éppen csak egy remek ötlettel rendelkező fiatalok gyűltek össze a BBTE kihelyezett tagozatának amfiteátrum-termébe, hogy meghallgassák a szakemberek előadásait vállakozásindításról, bővítésről. Na meg, hogy kiderüljön számukra: mit kell tenni ahhoz, hogy a vállalkozó boldog legyen, hogyan kell elindítani egy üzletet és milyen buktatók várhatnak rájuk az üzleti életben.

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága a Design Terminállal együttműködésben szervezte az eseményt, melynek első részében a vállalkozói készségfejlesztéssel, vállalkozásuk pozicionálásával, valamint kommunikációs és marketing stratégiákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A második részben a pénzügyi, üzleti tervezéssel kapcsolatos tudnivalókkal gazdagodtak a fiatal vállalkozók. Ezt követően a szakemberekkel akár személyes konzultációkon is részt vehettek, hogy személyre szabott tanácsokkal felvértezve induljanak el az üzleti élet jelentette úton.

Az esemény részeként szóba kerültek a magyar kormány által létrehozott, fiatal vállalkozóknak szánt támogatások is. Mint kiderült, hamarosan elindul a pályázási időszak, amelyen sok jól megírt üzleti terv lesz majd nyerő.

Az esemény megnyitóján részt vett Kereszkényi Gábor is, a Szatmárnémeti RMDSZ polgármesterjelöltje is, aki kijelentette: a szatmári megyeszékhelyet egy igazán vállalkozóbarát várossá szeretné tenni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: