2016-05-19 18:16:10• hírek • Szatmár.ro

Ifjú tehetségek tárlata a Megyei Tanács Galériában

A Szatmár Megyei Képzőművészek Egyesületének három tagja mutatja be alkotásait.

A Szatmár megyei képzőművészeket tömörítő egyesület két nagyon friss tagja, illetve egy nagyon fiatal, de már két éve a tagságba tartozó alkotó műveiből nyílt kiállítás csütörtökön a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A június 8-ig látogatható tárlatban grafikus, festő és papercut-művész alkotásait tekinthetjük meg.

Haller Valentina grafikus, 1999-ben született Nagykárolyban, érettségiig kisebb megszakítással szülővárosában tanult. 2014-től tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, rajzoktatója Gergely Csaba. Alkotásait már láthatta a nagykárolyi, szatmárnémeti, kolozsvári, debreceni és csengeri közönség. Kedvenc technikája a grafit, a szén és a szépia, kedvelt témája a csendélet.

Illyés  Sándor festő, 1971-ben született Nagykárolyban, de lokálpatrióta kaplonyinak vallja magát. Első alkalommal tárja alkotásait a közönség elé. Festeni csak olajjal fest, legszívesebben tájképet. 2016-tól tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének.

Rátz Izabella papercut-művész, 1970-ben született Szatmárnémetiban. Az általános iskolában Muhi Sándor volt a rajztanára, később a 4-es számú Líceumban tanult műszaki rajzot. Szabadidejében rajzolt, vízfestékezett, akrillozott. Hulladék bőrből készített tolltartókat, pénztárcákat, kartonra ragasztgatva mesefigurákat jelenített meg. A "papercut" technikára 3 éve kapott rá újra. 2016-tól tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, annak több Szatmárnémetiben tartott kiállításán is részt vett.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: