2013-05-16 15:31:29• hírek • Szatmár.ro

Ifjú kereszténydemokraták jártak Szatmáron

A Szatmár megyei ifjúsági vezetők már tudják, hogy ha közeledik a csíksomlyói búcsú ideje, akkor számíthatnak a magyarországi Keresztény Demokrata Néppárt ifjúsági szervezetének, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), látogatására.

A megyei ifjúsági szervezet és az IKSZ között régóta létezik egy baráti, kollegiális kapcsolat, amelyet az egymás rendezvényein való részvétellel és a közös ifjúságpolitikai stratégia tervezésével igyekszik a két fél elmélyíteni.

A mostani látogatáson Kocsis Dániel, az IKSZ nemzetpolitikai munkacsoportjának tagja vezetésével érkező kis csoport Kereskényi Gábor, RMDSZ-es parlamenti képviselővel, az oktatási, kutatási, ifjúsági és sportbizottság tagjával és Őri-Pákay Franciska, a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács elnökével találkozott. A városnézés előtt megérkezett Kiss András, a Civil Információs Centrum vezetője is, akivel szintén baráti kapcsolatot ápolnak mind a vendégek, mind a házigazdák.

A megbeszélés során szóba került az, hogy ősszel esetleg Szatmárnémeti adna otthont az IKSZ éves dzsemborijának, de ugyanakkor fontos napirendként szerepeltek a jövőbeni együttműködési és határon átnyúló pályázási lehetőségek.

Magyarországi és szatmári fiatalok találkoztak

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: