2019-02-22 13:03:06• hírek • Közlemény

Ifjú hétköznapi hősök: a misszió folytatódott az IPL-blokkoknál

Visszamentek a segítőkész fiatalok az IPL-blokkokhoz, miután egy héttel ezelőtt látták az ottani szükség mértékét. Persze ez is csak egy csepp a tengerben, de mindenképpen jól fogott a segítségnyújtás.   

A SZIKE, azaz a Szatmári Református Egyházmegye Ifjúsági Szövetségének néhány tagja ismét felkereste az IPL-blokkoknál lakókat. Nevezi László szociális munkás vezetésével Nagy Erika egyházmegyei missziói előadó, Dani Alexandra, Székely Bernadett, Csetnek Brigitta, Vajda Zsanett, Bozsó Viktória és Schönberg Gergő, Rácz Máté ifjak, valamint Rácz Ervin ifjúsági előadó hajtotta végre az akciót. Ismét ruhákat, plédeket, gyertyákat és ételt vittek a hollandiai MeHoRo Alapítvány és az egyházmegye támogatásával.

 

Csetnek Brigitta ifjú a misszió után a következő gondolatokat osztotta meg közösségi oldalán: ”Nagyon szomorú, hogy sok olyan család van, aki nehéz helyzetben él. Szívszorító látni, hogy az ártatlan gyermekek nehéz körülmények között kell felnőjenek. Én ezeket a küldetéseket végezve nagyon szomorú vagyok, de egyben kellemes érzés járja át a szívem. Fáj látni, hogy hol élnek, hol alszanak, hogy mennyire fáznak. Azonbon boldog vagyok, hogy segíthetek nekik, hogy jönnek a gyerekek és mosolyogva köszönik meg az ételt és a teát . Nagyon át tudja járni az ember lelkét, amikor ilyet lát, és nagyon elgondolkodtató, hogy mi sokszor nem becsüljük meg azt, amink van, más meg mit meg nem adna ezekért a dolgokért!”

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: