2011-06-16 13:16:59• hírek • Szatmár.ro

Ifjú alkotó kiállítása

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ és a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete szervezésében csütörtökön nyílt kiállítás a Szatmári Megyei Tanács Képzőművészeti Galériájába Blaga Barbara festményeiből.

Az Alkotóház ifjúsági szárnyának tagja, Blaga Barbara 1993-ban született, gyermekkora óta vonzza a rajzolás, hatodik osztályos kora óta az Aurel Popp Zene és Képzőművészeti Líceum diákja. Érdeklődése a képzőművészet különböző területein oszlik meg: fest, de emellett fotóz, énekel, verseket és dalokat ír.

Blaga Barbara szeret dekoratívan dolgozni, vonzza a nonfiguratív festészet, született kolorista, lenyűgözik a színek, azok kontrasztjai, társításai - mondta el a megnyitón Gergely Csaba, az Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke.

A kiállításmegnyitót Kassai Tamás, Tamas Dacian és Gnandt Erik, a Szatmári Művészeti Iskola tanulóinak szintetizátor-játéka tette színesebbé. A kiállítás július 13-ig lesz látogatható a Megyei Tanács Képzőművészeti galériájában.


Blaga Barbara (a képen jobb oldalon) kiállítását nyitották meg
Blaga Barbara (a képen jobb oldalon) kiállítását nyitották meg


Gergely Csaba üdvözölte az egybegyűlteket
Gergely Csaba üdvözölte az egybegyűlteket



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: