2019-12-20 08:55:38• hírek • Szatmár.ro

Idősotthonban kántált a pusztadaróci pedagógusok kórusa

A Pusztadaróci Általános Iskola pedagógusainak kórusa nemrégiben a Szanet Antal Klinikához tartozó idősek otthonát látogatta meg, hogy egy-két szívet melengető karácsonyi dallal örvendeztessék meg az ottlakókat. Az eseményről Elec Amália magyartanárnő beszámolóját közöljük.

"Közeleg az ünnep, s valahogy az emberek nagy része azt érzi, hogy jó lenne másként viselkedni, beszélni. Kicsit a belső hang felerősödik. Adni szeretnénk, felmerül a kérdés: mit? Talán több mosolyt, kedvességet, szeretetet. Jó lenne, ha általunk kicsit jobb lenne ez a világ, vagy legalább a mi közvetlen környezetünk. Ez a gondolat az, ami egy évvel ezelőtt a Pusztadaróci Általános Iskola pedagógusainak szívében is megfogalmazódott. Valami szépet adni. Az iskola zenetanárának, Semperger Klárának köszönhetően megalakult iskolánk pedagógusokból álló kórusa, amelynek tanítónők és tanárok egyaránt tagjai. Az énekpróbákat nem teherként, feladatként éljük meg, hanem olyan pillanatoknak lehetünk részesei, amikor erőt meríthetünk az előttünk álló kihívásokhoz. Ebben nagy szerepe van a kórus vezetőjének, aki mindig nagy szeretettel, odaadással készül a próbákra.



Eleinte csak iskolai rendezvényeken lépett fel kórusunk. De az idei december más volt, ugyanis részesei lehettünk az élet aprócska csodájának. Az angoltanárnő, Nemes Andrea közreműködésének köszönhetően meglátogattuk a Szent Antal Klinikához tartozó Idősek Otthonát, ahol karácsonyi énekekkel szerettük volna szebbé tenni az ott élő emberek ünnepét. Felemelő érzés volt emeletről emeletre haladni, s látni az idős nénik, bácsik szemében a könnyet. Nem a bánat könnyei voltak ezek, hanem az örömé, s valahol a gyermekkoruk világának képe köszönt vissza ránk. Szívet melengető érzés volt látni, hogy az Otthon lakói is csatlakoztak az énekléshez, sőt. Az összegyűjtött énekfüzér magyar, román és német nyelven hangzott el, így mindenki sajátjának érezhette. A kórus látogatását szebbé tették az iskola diákjai által készített ajándékok. 
 

Jobb adni, mint kapni! Adventi időszak van, az öröm vasárnapján meggyújtottuk a harmadik gyertyát is. A mellettünk élő embernek lehetünk mi magunk a harmadik gyertya, ami örömet, fényt hoz az életébe."
 

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben. (Juhász Gyula)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: