2009-12-02 13:39:45• hírek • Gozner Gertrud

Szerdán átadták a pszichiátriai osztály új épületét

December másodikán délelőtt a megye, a város és a megyei kórház vezetőinek jelenlétében került sor az új pszichiátriai osztály avatójára a régi kórház épületében.

Jelen volt többek közt Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke, Ilyés Gyula polgármester és Erdei D. István képviselő. Paula Mare, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere az ünnepélyes szalagvágás előtt megköszönte a város és a megye vezetőinek, hogy gyorsan reagáltak a kórház kérésére a pszichiátriai osztály elköltöztetésével és a kazánok kicserélésével kapcsolatban.

A megyei tanács 10 milliárd régi lejből alakította ki a régi kórház épületében a pszichiátria két új részlegét, az egyik helyen az akut, a másik részen a krónikus betegeket fogják kezelni. A pszichiátria korábbi épületét visszaigényelték az egykori tulajdonosaik, ráadásul az épület annyira leromlott állapotban van, hogy lehetetlenné tette a korszerű betegellátást. Az új pszichiátriai osztályon rendezett szobák, meleg és tisztaság fogadja a betegeket.

A városi tanács 2 milliárd régi lejjel járult hozzá, hogy megoldódjon a kettes számú megyei kórház fűtési gondjai, és két újabb kazánt vásárolhassanak az egészségügyi intézmény részére. Amint dr. Virgil Enatescutól, a pszichiátriai osztály vezetőjétől megtudtuk a két felújított szárnyban jelenleg 131 beteg fekszik, 56-an az akut, 75 páciens a krónikus osztályra van beutalva.

A munkálatok három hónapig tartottak, amely során a megyei tanács öt alkalommal tett látogatást a helyszínen. Az új pszichiátriai osztály a régi kórház épületében található, ahol egykoron a gyermekorvosi sürgősségi rendelők és a laborok helyezkedtek el.



Szerdán átadták a pszichiátriai osztály új épületét


Az ápoltak jelenleg sokkal jobb körülmények között vannak, mint néhány héttel ezelőtt
Az ápoltak jelenleg sokkal jobb körülmények között vannak, mint néhány héttel ezelőtt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: