2008-01-19 15:20:24• hírek • Anna Szelényi

Idősebb nővel való kapcsolat. Miért is ne?

idos_noManapság egyre gyakoribb, hogy a férfiak idősebb partnert választanak maguknak.
Demi Moore és Ashton Kutcher, Susan Sarandon és Tim Robbins csak egyike azon pároknak, akik között „némi” évkülönbség fedezhető fel, és úgy tűnik egy egyre jobban terjedő trendről van szó.

Egy felmérés szerint, a 40 és 69 év közötti nők egynegyede bonyolódik náluk fiatalabb férfival való kapcsolatba, az átlagos évkülönbség pedig 10 év körüli.

Hogyan magyarázható az ilyen partnerek közötti vonzalom?
 
Úgy tűnik, hogy a nők értékelik a fiatalabb férfiak spontán megnyilvánulását, rugalmasságát és kalandvágyó szellemét, míg a férfiakat vonzza partnerük szofisztikált karaktere, tapasztalata és sikere. Egyes férfiak idősebb nők iránt való gyengesége megmagyarázható azáltal is, hogy hála az új technológiáknak, az idős nők is képesek vonzó, fiatalos külsőt kialakítani. Másrészt, a férfiak úgy gondolják, hogy az élettapasztalattal rendelkező nők sokkal érdekesebbek a kommunikációs képesség és a szexuális tapasztalatok szempontjából.

A nagy korkülönbségekkel rendelkező kapcsolatokról szóló mítoszok:

1. Egy fiatalabb férfi egy adott pillanatban elhagyja majd partnerét, egy nála fiatalabb nőért.
 
A tanulmányok nem igazolják a férfiak ezen tendenciáját. Sokkal valószínűbb az a helyzet, hogy a nézeteltérések miatt szakad meg a kapcsolat, hiszen lehetséges, hogy a férfi családot akar és olyan fiatalabb nő keresésére kényszerül, aki képes teljesíteni áhított vágyát.
 
2. Az első fiatalságon túlhaladott nők általában fiatal férfiakkal való kapcsolatot kezdeményeznek.
 
Az esetek többségében a férfiak azok, akik megteszik az első lépést.

3. Az ilyen kapcsolatok sohasem lesznek tartósak.
 
Egy kapcsolatban jelentkező korkülönbség nem képezhet akadályt, csak abban az esetben, ha mindkét fél úgy gondolja, hogy kapcsolatuk abnormális, vagy törvénybe ütköző. Az élet egy bizonyos szakaszán, amikor elmondható, hogy mindkét személy éretté vált, a korkülönbség egyike lesz a kapcsolat jelentéktelen aspektusainak.
 
4. Az ilyen típusú kapcsoltok abnormálisak.
 
Ha létezik a felnőtté válás feltétele (18 éves kor betöltése), akkor alapjában véve semmi sem katalogizálható abnormálisnak. Egy kapcsolat normalitása nagymértékben függ a két fél erre vonatkozó konceptusától.
 
5. A férfiak előnyben részesítik a stabil anyagi háttérrel rendelkező idős hölgyeket.
 
Úgy tűnik, nem az anyagi háttér a legfőbb oka a férfiak ezen opciójának. Habár léteznek ilyen esetek is, a férfiak többségét leginkább az ilyen típusú nők tapasztalata és vitalitása vonzza.
 
Szelényi Anna
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: