2014-10-07 14:40:19• hírek • (x)

Idősgondozókat képez a Caritas

Október 6-án, hétfőn indult el az első idősgondozói tanfolyam a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által indított „Partnerség a munkaerőpiaci esélyegyenlőségért" nevet viselő Európai Uniós pályázat keretén belül.

Teljes létszámmal, nagy érdeklődésnek örvendve indult el hétfőn a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet által kezdeményezett, a Gyulfahérvári Caritas illetve a Nagyváradi Caritas Catolica szervezetekkel közösen indított uniós pályázat keretén belül megszervezett idősgondozói képzés.

A képzés elején a trénerek elmondták, a tanfolyam 360 órából áll, ennek nagyrésze, a szükséges elméleti rész mellett gyakorlati részből tevődik össze. A tanulók többek között a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezetének intézményeiben gyakorolhatják elsajátított tudásukat. A jelentkezők a tanfolyam során a beteggondozással kapcsolatos kérdésekre kapnak majd választ, megtanulhatják többek között a betegek illetve idősek gondozására, ápolására, egészséges étkeztetésére vonatkozó elméletet is.

A képzést sikeresen elvégzők a Szociális, Családügyi és Munkaügyi Minisztérium által és az uniós tagállamok által is elfogadott oklevélben részesülnek.

A projekt keretén belül történő következő képzés a gyermekgondozó (babysitter) képzés lesz, mely a tervek szerint október végén kezdődik.

Januárban egy újabb idősgondozói képzésre kerül majd sor.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: