2008-11-01 14:00:49• hírek • Szatmár.ro

Idősgondozás holland módra

A napokban Szatmárnémeti és holland testvérvárosunk, Zutphen önkormányzata közös projektet kezdett, melynek célja az idősgondozói szolgáltatás kiépítése, javítása.

A közös projektet a szatmárnémeti Casa Satmareana Alapítványon keresztül fogják lebonyolítani. A projeketet egy jelentős összeggel, vagyis 550 ezer euróval támogatja a holland külügyminisztérium a MATRA program keretében. A közös projekt három év alatt fog lezajlani.

A projekt indítására Szatmárnémetiben került sor, melyen jelen volt Radu Bud prefektus, Ilyés Gyula polgármester, a Casa Satmareana Alapítvány képviselői, valamint a projektmenedzser, Robert van Hassen, illetve számos román illetve holland szakértő.

A projektnek három fő célkitűzése van, melyek végső célja, hogy egy specialistákból álló, szakértelemmel rendelkező testület jöjjön létre, mely a jövőben hasznosítani tudja a holland együttműködés során szerzett tapasztalatokat. A három év során 6 workshoppot terveznek, végül pedig egy közös konferenciát melyen holland és román specialisták vesznek majd részt.

A zutpheni idősgondozáshoz viszonyítva a szatmárnémeti még csak kezdeti fázisban van. Szatmárnémetiben eddig a Caritas nyújtott ilyen jellegű szolgáltatást, azonban az igények kielégítéséhez mindez kevésnek bizonyul.

A Caritas adatai szerint, Szatmár megyében közel ezren szorulnának rá az ilyen jellegű segítségre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: