2008-09-27 15:49:54• hírek • Parajdi Andrea

Idősekre emlékeztek

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye közös ünneplésre hívta a helyi időseket az Idősek Nemzetközi Világnapja alkalmából, amelyet évekkel ezelőtt október elsejére tűztek ki.

 

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye az Imádság Évéhez kapcsolódó programjainak keretében szombaton 10.30 órai kezdettel gyónási lehetőséget biztosított az idős generációnak, akik ezt követően egy püspöki szentmisén is részt vehettek. A szentmise után az érdeklődők megtekinthették Meszlényi Gyula Egyházmegyei Gyűjteményt.

 

Az ENSZ első alkalommal 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden évben megemlékezünk a hatvan év fölötti korosztályról. A nemzetközi világnap fontossága, hogy a család gondoskodása mellett a társadalom is mindent megtegyen, hogy idős embertársaink megkapják mindazt a támaszt, amely teljesebbé teheti napjaikat, és amely megalapozza a méltóságteljes öregkort.

Napjainkban körülbelül hatszáz millió hatvan év feletti személy él a világon, népszámlálási adatok szerint ez a szám 2025-re akár kétszeresére is megnövekedhet, éppen ezért lényeges, hogy önkéntes munkával, tapasztalatok átadásával az idősek is rengeteget segíthetnek.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: