2012-04-03 16:04:19• hírek • Kocsis Zoltán

Idősekkel köszöntötte a Húsvétot Ilyés Gyula

A Szatmárnémeti Caritas által működtetett Reménység Központot látogató nyugdíjasok zenés műsorral valamint a Passió-játékkal köszöntötték a kereszténység legnagyobb ünnepét, a Húsvétot. Az eseményt megtisztelte részvételével Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere valamint Kereskényi Gábor alpolgármester is.

Az esemény az ökumenizmus és a kétnyelvűség jegyében zajlott. Nem véletlen, hogy Sabou Petrica ortodox lelkész a testvériségről beszélt húsvéti köszöntőjében. Korda János református lelkipásztor szerint Krisztus feltámadása örök életet, reményt, szeretet és szabadságot is jelent egyben. „Húsvétkor Isten kalitkát bont és szabad szárnyakat ad szeretetünknek", mondta. Lapka József római katolikus segédlelkész úgy fogalmazott, hogy a „Reménység Központ üzenete, hogy szépen csendben mindannyian bevárjuk egymást." Kiemelte, hogy a fiatalabb generáció tagjai mindig bátorsággal fordulhatnak az idősebbekhez egy-egy tanácsért.

Ilyés Gyula polgármester kétnyelvű köszöntőjében elmondta, hogy a Karácsony mellett a Húsvét a két igazi ünnep, mert ekkor mindig összegyűlik a család és kicsit kilépünk a rohanó világból. „Önök itt a Reménység Központban sokat vannak együtt. Ez azt jelenti, hogy önök számára több igazi ünnep van. Ez arra kell megtanítson minket, hogy hagyjuk a rohanást és többször gyűljünk össze csendben, szeretetben". A város első embere, akárcsak az előtte szólók, kellemes húsvéri ünnepeket és egészséget kívánt minden jelenlévőnek.

Ezt követően a nyugdíjasok egy megható műsor keretében előadták a Jézus szenvedésének, a passiónak az útját, amit egyházi énekek eléneklésével tettek színesebbé. Ennek végén Löchli Tünde, a Caritas elnöke köszönetet mondott minden egyes résztvevőnek, vendégnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: