2011-09-21 15:38:39• hírek • Szatmár.ro

Idősek Világnapja a Székesegyházban

Ünnepi szentmisét tartanak Szatmárnémetiben az idősek világnapja alkalmából.

Október 1-jét 1991-ben nyilvánította idősek világnapjává az Egyesült Nemzetek Szövetsége, a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye pedig már sokadik éve emlékezik meg e jeles napról szentmisével, melyre közelről s távolról hívja egybe az időseket. Minden évben várják ugyanakkor, a velük foglalkozókat, hozzátartozókat is, mindazokat, akik együtt szeretnének imádkozni. Az időskor gondolata sokak számára a magánytól, betegségektől való félelemmel, a lehetőségek beszűkülésének, az erőtlenség gondolatával párosul. Az egyház ezzel szemben az időskor értéktelítettségét mutatja fel. A hitben kiteljesedésre, a hivatásban lehetőségek felismerésére bíztat, az imában pedig új értelmet adhat akkor is, ha már többre nem jut az erőből.

Az időskorra tisztelettel, az idősekre pedig értékként tekint a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye is, amikor október 1-jén szombaton délelőtt tizenegy órára a szatmárnémeti székesegyházba hívja ünnepi szentmisére. Fél tíztől gyónásra lesz lehetőség, majd Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök mutatja be a legszentebb áldozatot.

Mindazoknak, akiknek nehézséget jelent eljutni a Székesegyházba, a szervezők ingyenes szállítást biztosítanak. Az erre igényt tartó személyeket kérik, hogy szeptember 28-ig jelentkezzenek a Szatmári Római Katolikus Püspökség 0261 714955-ös telefonszámán munkanapokon, reggel nyolc és délután tizenhat óra között.

Az idősek világnapját szentmisével ünneplik

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: