2020-05-22 13:05:32• hírek • Szatmár.ro

Időkorláthoz kötve ugyan, de megnyitják a Szatmár megyei határátkelőket a személyforgalom előtt

Akkor most lehet jönni-menni? Mikor nyitják már meg a határt? – záporoztak felénk olvasóink kérdései, s egy adott pillanatban már mi magunk sem tudtunk pontos választ adni rá, hiszen azt, ami igaz volt délelőtt, délutánra egy tollvonással semmissé, ezzel szinte teljesen követhetetlenné tették a határátkelés kérdését.

Péntek délelőtt azonban arról tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal sajtóosztálya, hogy Magyar Belügyminisztérium által kiküldött értesítés szerint sikerült körvonalazni, mettől meddig, és milyen feltételek mellett lehet átlépni a határátkelőket. Mint írják, a román-magyar határon található átkelők május 22-én, 13 órától ismét megnyílnak. A Pete-Csengersima és a Csanálos-Vállaj átkelők pontosan megszabott program szerint fogják átengedni a Nyugat-Európából érkező vagy épp oda tartó utasokat: hétfőtől péntekig 6 és 24 óra között, hétvégente pedig a nap bármely órájában át lehet lépni az országhatárt. Természetesen a teherfuvarozókat és a határ menti ingázókat ez a kérdés nem érinti, ők továbbra is szabadon közlekedhetnek. Ez az intézkedés kifejezetten a Magyarország területén áthaladó tranzitforgalom számára fontos, a határnyitás legfőbb célja a nagylaki átkelők tehermentesítése volt.


A helyzet bizonytalanságára való tekintettel azt ajánljuk olvasóinknak, hogy indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a határrendészet honlapját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: