2006-09-15 21:14:27• hírek • Szatmar.ro

Időben jön Európába a Vista

 A határidő tartásához azonban szükséges az EU nyílt állásfoglalása.

A Microsoft hivatalosan közölte, hogy a Windows Vista operációs rendszer európai startjának előkészítése a legutóbbi menetrendnek megfelelően folyik, ennek tartásához azonban szükséges az EU nyílt állásfoglalása.
Az Európai Bizottság közel két és fél éve tartó monopóliumellenes eljárása részeként legutóbb azt kifogásolta, hogy a Vista új beépített biztonsági megoldásai korlátozhatják a szoftverbiztonsági cégek lehetőségeit a piaci versenyben. A Microsoft most reményét fejezte ki, hogy mindez nem jelenti az EB részéről az alkalmazások Vistából történő eltávolításának szándékát. A szoftverkonszern azt szeretné, hogy az uniós testület így vagy úgy, de minél hamarabb állást foglaljon a kérdésben, mert a bizonytalanság, illetve a tervezett starthoz időben túl közel eső negatív határozat veszélyeztetheti a rendszer kibocsátásának európai menetrendjét.

A Microsoft mondanivalóját egy frissen készült tanulmánnyal is alátámasztotta: eszerint a Windows Vista 2007 folyamán 100 ezer új munkahely megteremtéséhez, illetve 40 milliárd dolláros befektetés-növekedéshez járulhat hozzá az öreg kontinensen. Az IDC piackutató által készített felmérés ugyanakkor rámutat, hogy bármilyen késedelem a várható növekedés mintegy felét semmivé teheti.

prim.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: