2009-01-05 16:01:14• hírek • Szatmár.ro

Idő kell az adatfeldolgozáshoz

December végéig több mint ezer cég adta le a Zöld Ház programba való jelentkezését. Az adatok feldolgozása pedig jóval több időbe telik a tervezetnél -ez az oka annak, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium január 5 helyett, csupán február 16-án indítja be az energiatakarékosságot célzó programját.

Még várniuk kell a dokumentumaik leadásával mindazon magánszemélyeknek, és vállalatoknak, amelyek már tervbe vették a Zöld Ház programban való részvételt, hiszen a csúszás miatt még a bevont cégek listája sem ismert.

- A mostani jelentések szerint január 15-én teszik közzé az Országos Környezetvédelmi Alap honlapján a kivitelezést vállaló cégek névsorát. Ezt követően pedig egy hónap áll a támogatást igénylők rendelkezésre, hogy február 16-ig válasszanak szakcéget, és benyújtsák a szükséges dokumentumokat. Megyénkben is több tízen várják már a cégek listájának nyilvánosságra hozatalát - adta hírül Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Hivatal vezetője.

A program keretében, mint ismeretes, a Környezetvédelmi Alap támogatást nyújt mindazoknak, akik szeretnék lakásaikat környezetbaráttá, illetve energiatakarékossá tenni. A Zöld Ház programban lakószövetségek, civil szervezetek, önkormányzatok, tanintézmények és gazdasági szereplők is egyaránt részt vehetnek. Magánszemélyek igénylése esetén a beruházás 90%-át finanszírozzák, viszont egy-egy pályázat nem haladhatja meg a 25000 lejt, tehát a jelentkezőknek maximum 2500 lej önrésszel kell rendelkezniük.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: