2011-04-02 16:27:25• hírek • Szatmár.ro

Idénynyitó horgászverseny

Idénynyitó horgászversenyt szervezett a Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület a Szatmárnémetitől alig tíz percnyi autóútra lévő Csengersimán. A hangulatos, idilli környezetben elterülő tó partján Szatmárnémetiből, Mátészalkáról, Csengerből és Csengersimáról érkezett horgászok gyűltek össze.
csengersimai halastó

Helyi idő szerint 8 órakor vette kezdetét az idénynyitó horgászverseny a csengersimai vízterület "Németi" tavánál. 8 órakor sorsolással kezdődött a rendezvény, 10 óráig tartott az etetés, 10 és 13 óra között zajlott a verseny, ezt pedig a mérlegelés követte. Varga József szervező szerint idén színvonalas csapat gyűlt össze, és ami szintén fontos, hogy remek hangulatban telt a verseny és a kapás is jónak mondható.   Az első helyet egy 14 éves csengersimai fiatalember nyerte, Költő Zoltán, míg a második és harmadik helyet szatmárnémetiek hódították el, Hajdú Sándor és Ardelean Romeo személyében. Díjazták a legfiatalabb versenyzőt (ifj. Varga Albert), a legidősebb versenyzőt (Szakáll Lajos), a legnagyobb hal horgászát (id. Varga Albert) de a legkisebb halét is (Költő Zoltán).
Csengersimai halastó

A csengersimai vízterület négy tóból áll: Csenger, Sima, Szatmár és Németi. Jelenleg ezek közül az utóbbi horgászható. A 3,5 hektáros területen elterülő tó kedvelt célpontja a környékbeli horgászoknak. Amint azt Osváth Ferenc, a Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület elnöke elmondta, az induló haltelepítés 2,5 tonna volt, és 2-3 hetente folyamatosan újabb telepítés történik. A horgászoknak a leggyakrabban 30-40 dekás kárászok, és méretesebb pontyok akadnak a horgaikra.

Az idénynyitó horgászversenyt követően, akinek kedve támad a horgászáshoz, 3000 forintos napijegyért látogathatják a tavakat. Ilyenkor 2 db, maximum 3 kg-os ponty és 4 kg kárász vihető el. A visszatérő horgászoknak kedvezményt is adnak, az ötödik napijegy után a hatodikat ingyen kapják. A halastó a csengersimai posta után jobbra kanyarodó úton közelíthető meg.

További horgászversenyeknek is helyszíne lesz a csengersimai halastó. Az április 16.-ára tervezett viadal a  idpőárási körülmények miatt elmarad, így május 7.-én a feeder-botos versenyre várják a jelentkezőket, amely szintén három órás lesz (2 db. bot, botonként egy horog engedélyezett). Az időjárástól függően 24 órás horgászversenyt is szerveznek, amelyet két héttel az esemény előtt hirdetnek meg. Jelentkezni lehet mindkét versenyre Szatmárnémetiben a Darai út 10 szám alatti, valamint a Hegyi út (Lucian Blaga) CU 22 szám alatti horgászüzletekben, vagy Varga Józsefnél a 0744 852 247-es telefonszámon, illetve Csengersimán Osváth Ferencnél, a Fekete István Környezetvédelmi és Horgász Egyesület elnökénél a 06703346398-as telefonszámon, vagy személyesen a helyi általános iskolában.

Az egyesület elnöke elmondta, céljuk, hogy a gyerekekkel is megkedveltessék a horgászást, ezért gyermeknapon azt tervezik, hogy a Csengersimai Kölcsey Ferenc Körzeti Általános Iskola a Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközponttal közösen szervez majd gyerekeknek szóló horgász- és sportvetélkedőt a csengersimai halastónál. A testvériskolai kapcsolatot ápoló tanintézmények ezáltal szeretnék elmélyíteni kapcsolatukat, valamint a szabadidős tevékenységet népszerűsíteni a gyerekek körében is.

Csengersimai halastó
A bográcsozás is része egy jó horgászversenynek.


Szép környezetben zajlott a horgászverseny.

Csengersimai halastó
A kürtszó a verseny végét jelentette.

Csengersimai halastó
Az első helyezett, a 14 éves Költő Zoltán

Csengersimai halastó

Csengersimai halastó

Csengersimai halastó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: