2017-12-16 13:23:23• hírek • Bede Emőke

Idén utolsó alkalommal gyűjtötték az elektronikai hulladékot

December 16-ra hirdetett gyűjtőakciót a RoRec, és ebben az évben ez volt az utolsó alkalom, hogy a város több pontján átvették az elektronikai hulladékot.

Szombat reggel 10 órától lehetett leadni a különféle elektronikai cikkeket, melyek a háztartásokban kiselejtezésre kerültek. A város nyolc pontján volt erre lehetőség: a Ioan Slavici Főgimnáziumnál, a Vasile Lucaciu, a 10. számú, a Mircea Eliade, a Balcescu-Petőfi, az Avram Iancu, a Ion Creanga, valamint az Octavian Goga Általános Iskoláknál.
 

A Ioan Slavici Főgimnáziumban 13 óráig összesen tizenegy személy élt a RoRec által felkínált lehetőséggel. A helyszínen Monica Padureanu és két önkéntes diák fogadta az érkezőket és vette át a készülékeket. A leadott hulladékok között volt televízió, monitor, porszívók és kábelek is.
 

Amint arról a RoRec képviseletében Monica Padureanu beszámolt, az akció fő célja, hogy megóvja a természetet a kidobásra ítélt elektronikai hulladéktól azáltal, hogy lehetőséget nyújt a készülékek szakszerű feldolgozására. „Ebben az évben ez volt az utolsó akció, azonban a zöldszám továbbra is élni fog, így a nagyobb méretű készülékek elszállítását ingyenesen biztosítjuk. Reményeink szerint pedig tavasszal újra beindul az akció, melynek idén nem csak a városban, de megyeszerte is nagy sikere volt.”
 

Az ingyenesen hívható telefonszám 0800-444-800, ezt vezetékes és mobiltelefonról is lehet tárcsázni. Ha valaki ma nem jutott el a gyűjtőpontok egyikére, akkor ezután a Depozitelor 23. szám alatt továbbra is le lehet adni a készülékeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: