2008-09-18 13:58:31• hírek • Parajdi Andrea

Idén többen kapnak ösztöndíjat

A IX-XII. osztályosok idén is kérelmezhetik a kormány által finanszírozott líceumi ösztöndíjat. A diákoknak október elsejéig le kell adni a támogatáshoz szükséges iratokat.

Tavaly több mint hatszáz diák kapta meg megyénkben a líceumi ösztöndíjat, idén várhatóan többen hozzájuthatnak a havi 180 lejes támogatáshoz, ugyanis a kritériumok némileg megváltoztak. A korábbi években csupán azok kérelmezhették az ösztöndíjat, akiknek a családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladta meg a 150 lejt, idén már a 200 lej lett a legfelső határ. A líceumi ösztöndíj különlegessége, hogy valóban a rászoruló diákokat segíti, ugyanis a támogatás megszerzéséhez nincs szükség kiemelkedő tanulmányi eredményekre.

Ezen kívül még kétfajta ösztöndíjban részesülhetnek a tanulók, amelyet minden településen a helyi tanács biztosít. A kiváló teljesítményt nyújtó diákok tanulmányi, illetve a krónikus betegségben szenvedők, valamint a hátrányos helyzetű tanulók szociális ösztöndíjat kaphatnak a városi tanácstól.

Az, hogy kiknek sikerül ebben a tanévben líceumi ösztöndíjat szerezni október 28-án válik véglegessé. Minden olyan diák, aki nem kerül fel a listára, ám jogtalannak érzi ezt a döntést, október 28 és november 2 között adhat le óvást. Az óvások elemzését követően november 6-án hozzák nyilvánosságra a líceumi ösztöndíjasok végleges névsorát.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: