2011-09-08 15:44:28• hírek • Póti Orsolya

Idén több mint 7.500 szatmárnémeti lakos részesül segélyben

Szatmárnémetiben minden bizonnyal október elejétől kezdik el kiosztani az európai uniós segélycsomagokat. Ezúttal lisztet, kukoricadarát, makarónit, kekszet, rizst és tejport kapnak az erre jogosult személyek.

A Szociális Közszolgáltatások Szatmárnémeti osztályának munkatársai idén több mint 7.500 személyt várnak, megyei szinten pedig  összesen 45.000 személynek jár szociális segély. Az Európai Unió által kibocsájtott idei segélycsomag összetétele kissé megváltozott, ezúttal 13 kilogramm lisztet, 9 kilogramm kukoricadarát, 1,6 kilogramm makarónit, 1 kilogramm kekszet, 8 kilogramm rizst és 1,5 kilogramm tejport osztanak ki egy személynek. Az erre jogosultak március végéig igényelhetik ezeket.

A támogatásra jogosultak listája nem módosult: továbbra is a munkanélküli segélyen levőknek, a súlyos fogyatékossággal élőknek, valamint a 400 lejnél kisebb jövedelemmel rendelkezőknek jár a segélycsomag.

A csomagok átvételének helye azonban megváltozott: ezentúl a 16-os lakónegyedben, a Brandusa utcán lévő Unicarm üzlet mellett osztják majd ki a csomagokat. A szociális közszolgálat munkatársai a közeljövőben arról is gondoskodnak majd, hogy az erre jogosultak könnyen megközelítsék ezt a helyet.

„A tervek szerint idén minden termék egy időpontban érkezik, így nem lesz két-három hónap eltolódás az egyes termékek átadása között. Az elkövetkező két hétre várjuk az élelmiszerek érkezését, ezért minden bizonnyal október elején kerül sor ezek kiosztására. Természetesen az átadás kezdésének pontos időpontjáról még tájékoztatjuk a sajtó képviselőit." - mondta el Adrian Balaj, a szatmárnémeti SPAS egyik vezetője.

A szociális osztály elsősorban arra kéri az igénylőket, hogy majd időben gondoskodjanak a nehéz - körülbelül 30 kilogrammos - csomagok elszállításáról. A hosszú sorok kialakulásának elkerülése végett pedig idén is jónak látnák, ha nem hagynák az utolsó pillanatra a csomagok kiváltását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: