2012-03-08 15:03:36• hírek • Szatmar.ro

Idén teljes egészében felújítják a mentőállomást

Miközben alig néhány héttel ezelőtt adták át a Szatmár Megyei Kórház vadonatúj Sürgősségi Betegellátó Osztályát, jelenleg pedig zajlik a Poliklinika felújítása, Szatmár Megyei Tanács még az idén modernizálja a mentőszolgálat székhelyét is.

Az ehhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és technikai tervek már 2011-ben elkészültek - árulta el Csehi Árpád tanácselnök. Az Egészségügyi Minisztérium ezeket jóváhagyva első lépésként át is utalt 500.000 lejt a munkálatok finanszírozására. Ezek kivitelezése még az idén kezdetét veszi, ennek során felújítják majd a várótermet, az ügyeletes orvosok pihenését szolgáló termeket, az irodákat, a szertárt.

A Megyei Mentőszolgálat székhelyének épülete 1972-ben épült, az akkori elképzelések szerint a Megyei Kórház irodáinak adott otthont. Több, mint két évtizeddel később, 1996-ban alakították itt ki a mentőállomást. Ekkor higienizálták az épületet, komolyabb felújítást azonban soha nem hajtottak végre rajta, így napjainkra állapota alaposan megromlott.

A rehabilitációs munkák során kívül-belül felújítják majd az egész épületet, a garázsokat, a berendezéseket, a fűtési-és elektromos hálózatot és hőszigetelik is a létesítményt.

Amint azt Csehi Árpád elmondta, az általa vezetett intézmény a teljes költség öt százalékát fedezi, a többit ugyanis sikerült kilobbiznia az egészségügyi minisztériumtól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: