2015-09-30 15:23:23• hírek • Szatmár.ro

Idén sem sízünk a lunaforrási sípályán

A Szatmár Megyei Tanács szerdai ülése különösebb vitáktól mentesen zajlott, a tíz határozati pontot egyhangúlag megszavazták a tanácsosok.

Döntöttek többek között arról, hogy a DC 75 jelzésű út egy részét átveszi Avasfelsőfalutól a megyei tanács. Ez az az útszakasz, amely az avasi településtől a leendő lunaforrási sípályához vezet. Panea Alexandru tanácsos a megyei tanácsenöknek szegezte a kérdést: sízhetünk-e már idén a szatmári sípályán?

Stef elmondta: a sípálya helyét a tanács egy kormányhatározattal fogja megkapni. A procedúrát már elindították és a dokumentumokat is elküldték az ügyben érintett minisztériumhoz. A folytatásban pedig az Országos Vidékfejlesztési Fejlesztési Programból várnak támogatást, hogy befejezhessék a munkát, s ha idén nem is, de a jövő télen már lehessen sízni a vadonatúj pályán.

A tanácsosok szavazatukkal elfogadták Dragos Marianát mint a Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetőjét. A szakember sikeresen vizsgázott a posztra, a tanácsosok szavazata csak egyfajta megerősítés volt.

Elfogadták azt is, hogy Ákos és Kisgérce kilépett a Vízügyi Településközi Fejlesztési Társulásból (ADI Apa). Ákoson a helyi tanácsosok döntöttek a társulás elhagyásáról, Kisgércén pedig a helyi tanácsban nem ment át a belépésről szóló határozat.

A Szatmár Megyei Tanács felvállalta az Avasfelsőfalui Városi Kórház laborjának a felújítását. A projekt most a műszaki-gazdasági mutatók elfogadásának szakaszában van.

A Szatmár Megyei Tanács ülése

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: