2018-11-07 14:38:52• hírek • közlemény

Idén sem marad el a Szent Márton napi ünnepség

A Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági szervezet a Johann Ettinger Líceummal és a Kálvária templom német közösségével együtt november 8-én Szent Márton napi ünnepséget szervez.

A rendezvényen idén körülbelül 1000 gyermek vesz részt a Hám János római-katolikus óvodából, a 9-es számú óvodából, a német líceum kisiskolásai, valamint ezek partnerosztályai Béltekről, Szokondrol és a Kálvária templom román közösségétől.


A gyermekek Szent Márton példáját követve segítenek a rászorulókon, saját készítésű lámpásaikba a gyertyákat a német líceum önkénteseitől vásárolják meg karitatív szándékkal. Az összegyűjtött adományt a Szatmári Egyházmegyei Caritas a túrterebesi Tours–i Szent Márton Közösségi Központ játszóterének a felújítására fordítja.
 

A rendezvény 16:45 órakor a Kálvária templomban kezdődik, ahol a kicsiket, óvodásokat, előkészítő és első osztályosokat a német és a román közösség plébánosai fogadják. A Márton napi felvonulás 17:30 órakor indul a székesegyház elől a Fényi Fúvósok vezetésével. A gyermekek tanítóikkal és szüleikkel közösen készített lámpásaikkal fognak vonulni. Megkerülve a parkot elérnek a Kálvária templomhoz, ahol a 2-4 osztályos gyermekek részére rendeznek programot. A gyermekek Márton napi énekeket énekelnek és három nyelven imádkoznak. A Kálvária templom közösségének plébánosai mesélnek a gyermekeknek Szent Márton jó cselekedeteiről.
 

Az áldás után a gyermekek szüleik kíséretében énekelve kivonulnak a templomból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: