2008-06-27 13:46:15• hírek • Czinzel László

Kevés a vidékfejlesztési projekt a megyében

Hátul kullog a régióban Szatmár a vidékfejlesztési pályázatok tekintetében.

Tanácskozást tartott a megye polgármestereivel az egykori SAPARD észak-nyugati regionális központi igazgatója, Dan Lucian Chirilescu.

Elfoglaltsága miatt nem tudott Szatmárnémetibe pénteken eljönni Králik László Attila, az Országos Vidékfejlesztési és Halászati Ügynökség (egykori SAPARD) igazgatója, helyette Daniel Lucian Chirulescu az észak-nyugati regionális központ igazgatója, Dan Lucian Chirulescu tartott tanácskozást a megyebeli polgármesterekkel.

Az érdeklődés igen gyér volt: Chirulescu szerint ez is jelzi, miért van olyan kevés projek a megyében. Mint az intézményvezető elmondta: a márciusi kiírás pályázatainak az egyharmada ebben a régióban készült, viszont ebből a 94-ből mindössze tizenegyet nyújtottak be a megyéből, azaz a régióközpontból.
 
Chirulescu beszámolt a megjelent vidéki elöljáróknak az Országos Vidékfejlesztési Program 322-es rendelkezésének újdontágairól: a kiírásra önkormányzatok is jelentkezhetnek, és egy polgármesteri hivatal legfeljebb két pályázatot készíthet. Októberben lesz az idei utolsó szesszió, amikoris két hónap rendelkezésre álló pénzösszegét (312 millió eurót) szerezhetnek meg összesen a pályázók.
 
szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: