2013-09-16 17:49:03• hírek • Kocsis Zoltán

Idén pontosan érkezik a tej és a kifli

Az előző évekkel ellentétben idén nem kell heteket várniuk a gyerekeknek, hogy megkapják a mindennapi tejet és kiflit az iskolákban - ezt ígéri legalábbis a Szatmár Megyei Tanács hétfői sajtóközleményében. Ennek alapján kedden máris hozzájuthatnak a gyerekek az élelmiszerhez.

A közleményből megtudhatjuk, hogy a tejet a Simultan Food 2011, a kiflit pedig a Varga Quattro (az I., II. és III. körzetben) valamint Trans Tur Tasnád kft-ék szolgáltatják a következő esztendőben.

Az államilag finanszírozott tej és kifli program kedvezményezettje valamennyi, 0-VIII. osztályos gyerek országszerte. Számuk Szatmár megyében 38.740, ők a tanév végéig minden nap megkapják a megszabott tej és kifli adagjukat. A program összköltségvetése csak megyénkben meghaladja az öt millió lejt: a tejtermék beszerzésére 3,6 millió lejt, a pékárú megvásárlására pedig 1,86 millió lejt kapott a megyei tanács.

Amint az fentebb kitűnik, a tej beszerzése tekintetében Szatmár megye egyetlen egységet alkot, a kifli szempontjából viszont négy részre van osztva - hogy a lehető legfrissebb pékárút kapják a gyerekek. Az egyes körzetben Szatmárnémeti és környéke tartozik, itt 17.612 gyerek tanul. A második körzetet Nagykároly és környéke alkotja 6.707 diákkal, a harmadikat az Avas vidéke képezi 8.394 nebulóval, míg a negyedikhez Tasnád és vidéke tartozik 6.027 gyerekkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: