2020-08-04 08:37:37• hírek • Bede Emőke

Idén nem verik csapra a hordót Szatmárnémetiben

Hivatalosan is bejelentették a szervezők, hogy elmarad idén a szatmári Oktoberfest, mely ebben az évben immár tizedik alkalommal került volna megrendezésre a szeptember 25. és 27. közötti hétvégén. Közleményükben azt írták: nagyszabású tervekkel készültek az idei fesztiválra, viszont a koronavírus-járvány keresztülhúzta számításaikat.

A Német Demokrata Fórummal, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal, illetve a Szatmár Megyei Tanáccsal közösen megrendezett esemény idén is minőségi sörökkel, tradicionális bajor ételekkel és kiváló hangulattal tért volna vissza, viszont a szervezők úgy döntöttek, jelen helyzetben fontosabb az emberek egészsége. „A jó hír azonban az, hogy mi mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy 2021-ben már megrendezhessük a 10. Szatmári Oktoberfestet. Jó egészséget, találkozunk 2021-ben” – olvasható a Boér Ádám és Karl Heinz Rindfleisch szervezők által kiadott közleményben.


Elmarad a müncheni Oktoberfest is

A müncheni Oktoberfest szervezői még áprilisban jelentették be, hogy elmarad a sörös ünnep. Dieter Reiter, München főpolgármestere és Markus Söder bajor tartományi elnök a bejelentéskor hangsúlyozták, hogy egy ilyen nagyszabású és nemzetközi jelentőségű esemény túl nagy veszélyt jelentene. A sör világhírű ünnepét, melyre évente mintegy hatmillió vendég érkezik szerte a világból, idén szeptember 14. és október 4. között rendezték volna meg. A látogatókkal dugig tömött sörsátrakban zajló rendezvénysorozat a fertőzésveszély miatt túl nagy kockázatot jelentett volna a szervezők szerint. Söder elmondta, megállapították, hogy a kockázat túl magas, hiszen egy ilyen eseményen sem a távolságot nem lehet tartani, sem az arc védelme nem működhet megfelelően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: