2013-06-13 20:00:19• hírek • Kocsis Zoltán

Több magyar fellépő a megyenapokon

Az első alkalommal megrendezésre kerülő Szatmár Megye Napjain egy másik történelmi premiernek is szemtanúi lehetünk: az első favágó-versenynek. A Szatmár.ro nem hivatalos információi szerint több neves, elsősorban a világzenét képviselő magyar fellépői is lesznek a rendezvénysorozatnak.

A sokak által megkérdőjelezett létjogosultságú Szatmár Megye Napjaira jövő hét végén, június 21-24 kerül sor. Vele párhuzamos szervezik majd meg a IV. Pálinka és a II. Puliszkafesztivált Szatmárnémetiben, a Szabadság- és az Október 25 téren: utóbbin lesz a színpad, előbbin pedig a standok.

A megye minden egyes városa illetve községe kap egy-egy faházikót, amelyben bemutathatja kulturális és kulináris hagyományait. A házikókat pénteken kezdik majd építeni, ezért péntektől vasárnap estig lezárják a közforgalmat a Szabadság-tér körüli körforgalomban. Éppen ezért a Transurban több járatának menetirány is megváltozik.

Az 1-es, 13-as, 15-ös, 18-as és Real 2 járatok a Golescu hídtól a Transilvania-sugárutat érintve jutnak el az Árpád (V. Lucaciu) utcára, majd visszatéve a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcára. Ideiglenes buszmegállók lesznek a Transilvania-sugáruton a Közigazgatási palotával, az Árpád utcán a CFR-poliklinikával, a gyógyszertárral és az ortodox katedrálissal valamint a Rákóczi utcán a törvényszékkel szemben. Az áthúzott 1-es, a 2-es, a 6-os, a 11-es, a 12-es és a 14-es járatok a Deecebal hídtól indulva az Árpád-utcán haladnak majd végig, megállva az imént említett buszmegállókban. A 9-es és 17-es járat végállomása a vasúti pályaudvar, a 23-asé, a 29-esé és az 5-sé pedig a Nagypiac lesz.

A rendezvény programját hivatott színesebbé tenné Szatmár megye első favágó-versenye, amely az ígéretek szerint a nemzetközi szabályokat figyelembe véve zajlik majd.

A Szatmár.ro nem hivatalos forrásai szerint a négy nap során több neves magyar előadó is a színpadra lép majd. Itt lesz például magyar világzene talán legkiemelkedőbb együttese, akik évek óta fanatikusan ötvözik a különböző zenei irányzatokat. A pop műfajt képviseli majd az AC/DC által is megénekelt robbanószer nevét viselő egykori együttes korábbi frontembere is, valamint az egyik legismertebb népdalelőadó művésznő is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: