2015-08-11 17:41:32• hírek • Nagykároly.ro

Idén nem ad több pénzt Bukarest a nagykárolyi kerülőútra

A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal információi szerint az Országúti és Autópálya Ügynökség levélben tájékoztatta a kivitelező céget, a Magenta Kft.-t arról, hogy nem biztosítják a finanszírozást ahhoz, hogy idén befejezhessék a kerülőutat, ezért a munkálatokat csak jövőre lehet folytatni. A vállalkozás nagykárolyi vezetője, Dan Dobrescu a polgármestert, Kovács Jenőt is értesítette a fejleményekről, ugyanis a befektetés nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.

Kovács Jenő polgármester közölte:  „Szerettem volna, ha még az idén befejezik, de úgy tűnik, most már biztosan nem fogják. Annyit tudtam még meg, hogy a márnai lejáró mellett kialakítandó körforgalomtól a Mezőterem felé haladó úton lévőig húzódó útszakasz már le van aszfaltozva, csak a kopóréteg hiányzik. A másik szakasz, azaz a teremi úttól a Gencsig húzódó szakaszon az aszfaltozást még az idén elvégzik. A harmadik, a gencsi és a szatmárnémeti út közötti részt éppen most aszfaltozzák. Nem fogják befejezni idén a vasúti felüljárót, a négy körforgalmat, illetve az utakat övező árokrendszert. Hiába sopánkodok, és hiába bánt, azt szeretném elmondani a nagykárolyiaknak, hogy annak is örülni kell, hogy legalább ennyi elkészül. Úgy kell ezt az egészet venni, hogy ez egy ajándék, sok városnak még csak esélye sincs arra, hogy belátható időn belül legyen elkerülő útja. Hogy most egy, kettő vagy három év alatt készül el, nos, semmi sem alakul megfelelően mostanság."

A munkálatok befejezését kezdetben 2014. március 15-re ígérték, ám feltehetőleg ez a határidő egészen jövő évig kitolódik majd. A lehetséges csúszásról már a tavalyi évben is értesítették az elöljárókat, akkor a várható időpont 2014 ősze volt, majd kicsivel később idén tavaszra tolták el a csúszást. Jelenleg úgy néz ki, hogy csak 2016-ban lesz Nagykárolynak elkerülőútja.

A csúszások feltehetően arra is visszavezethetőek, hogy a munkálatok odaítélésének folyamata egy évig zajlott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: