2013-05-05 20:49:39• hírek • Kocsis Zoltán

Az átlagfizetés 3-szorosát kapja a legjobban fizetett szatmári munkanélküli

Romániában összesen hat munkanélküli segély összege haladja meg a háromezer lejt, derült ki az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legújabb statisztikáiból. A második helyen ráadásul egy Szatmár megyei munkanélküli áll.

Az Ügynökség adatai szerint a legjobban fizetett romániai munkanélküli egy Botosani megyei egykori igazgatóhelyettes: ő hatezer lejt tehet zsebre. Havonta. A második helyen egy Szatmár megyei személy áll. Az egykori gazdasági igazgató havi jövedelme 4023 lej. Ők ketten haladják meg a négyezer lejt, ám a többiek sem éhbérre vannak kárhoztatva.

A harmadik helyen egy bukaresti egykori gazdasági igazgató áll 3630 havi munkanélküli segéllyel. Őt egy ilfovi személy követi 3082 lejjel. Az ötödik helyen egy Hunyad megyei munkaerő-területi szakember áll 3077 lejjel, míg a háromezresek sorát egy prahovai egykori projektigazgató követi 3074 lejjel.

Mindez annak tükrében érdekes, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint Romániában a lakosság 22%-a a szegénységi küszöb alatt él. A romániai minimálbér 700 lej, azaz 158 euró, míg a nettó átlagfizetés 1604 lej, azaz 359 euró volt 2012 végén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: