2011-06-08 16:34:28• hírek • Szatmar.ro

Idén már nem lesz bajnok Gyenes

Amint azt a múlt héten megígérte, Florin Gal, a Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság elnöke ezen a héten is megtartotta hagyományteremtő szándékú sajtótájékoztatóját, amely egy sikeres Szatmár megyei sportolót hivatott bemutatni. Adrian Salageanu után ezúttal Gyenes Emánuel volt a soros.

Nincs Szatmáron olyan sportbarát, akinek a méltán népszerű Mani eddigi pályafutásáról bármi újat el lehetne mondani. A motoros eredménylistáját a teljesség igényével igen nehéz felsorolni, ám Gal ezt megtette. Arra a kérdésre pedig, hogy melyik eredményére a legbüszkébb, Mani az idei Dakart említette: az ott elért összesítettbeli 18. helyet valamint a maraton kategóriában elért elsőségét.

Gyenes, aki eddig négyszer nyerte meg az enduro és az endurcross országos bajnokságot, idén biztosan nem lesz bajnok! Ennek oka, hogy az enduro bajnokságnak csak az első futamán tudott részt venni, mert a többi egybeesik a tereprali világbajnokságok futamaival, míg az endurocross hazai pontvadászatának egyetlen eddigi etapján sem indult és már nem is fog.

Ott lesz viszont július 8-10.-én az enduro világbajnokság bodzafordulói futamán, egy héttel később pedig a Red Bull Romaniacson, ahol már nyolcadik alkalommal vesz majd részt és ahol egyedüliként mindig célba ért. Miután Gyenes részt vett a világbajnokság dubaji és szardíniai futamán, a tervei szerint pedig ott lesz majd Egyiptomban a Fáraó-ralin is, amely a sorozat záróetapja lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: