2018-04-26 13:32:28• hírek • Oszkó Viktória

Idén különleges lesz a virágparádé

Minden évben tömegeket mozgat meg a Virágparádé Szatmárnémetiben. Tavaly az előző évekhez képest rekordszámú érdeklődő követte a felvonulók sorát, remélhetőleg ez idén sem lesz ez másként.

10. éve, hogy Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója életre hívja a Virágparádét, amellyel az intézmény a zöldövezetek és a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. A különleges esemény idén sem marad el, most azonban nem a Városnapok részét képezi majd.


Most először június 9-én gyűlnek majd össze kicsik és nagyok, hogy a Millió Kupak-Millió Mosoly elnevezésű környezetnevelési program lezárásaként együtt vonulhassanak ki a Daniel Prodan Stadionba, ahol a korábban elkészített, kupakból kirakott panókat fektetik majd le egymás mellé a földre.


Hogy felelevenítsük, mit kell tudni a Millió Kupak-Millió mosoly nevű programról, elmondjuk, hogy a program célja az, hogy népszerűsítsék a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Az óvódások a kupakokat gyűjtik, az iskolák pedig a műanyag palackokat, amikről leszedik a kupakot és továbbadják partneróvodáiknak.


A gyűjtés végeztével májusban a gyerekek már azokon az öt négyzetméteres táblákon dolgoznak, amelyeken népmese jeleneteket alakítanak ki az összegyűjtött kupakokból. Ezeket állítják ki és díjazzák majd a stadionban.


Az sem titok, hogy az ügynökség fő célja az, hogy a panókat egymás mellé állítva olyan hosszúságú alkotást hozzanak létre, amilyet még nem látott a világ. Ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor sikerül olyan hosszúságú táblasort kialakítani, amivel bekerülhet városunk a Rekordok Könyvébe.


Június 9-én tehát kiderül, teljesülnek-e az álmok. A program reggel kezdődik majd a Kossuth-kertben, ahol a résztvevő tanintézmények gyermekei, képviselői megkoszorúzzák Kiss Gedeon szobrát, majd elindulnak a stadion felé.


Utána a felvonulókkal közösen indulnak majd a stadion felé: Békéssy Erzsébet, az ügynökség igazgatója elmondta, hogy idén kettő virágokkal díszített kocsiban gyönyörködhetünk majd. A felsorolásnak persze közel sincs vége, számtalan érdekesség, díszes, újrahasznosítható anyagból készített ruhába öltözött parádézók és mazsorettek színesítik majd a hömpölygő tömeget.


Részletes programleírással hamarosan érkezünk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: