2011-02-07 12:37:15• hírek • Szatmár.ro

Idén is vetélkednek a könyvbarátok!

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Könyvbarátok Irodalmi Vetélkedőjét, amelyre a szervezők az olvasni szerető általános iskolás diákok jelentkezését várják.

A LiterArt Magyartanári Egyesület V-VIII. osztályos tanulók számára hozta létre ezt a vetélkedőt. Olyan tanulóknak ajánlották a versenyt, akik a kötelező tananyagon és a kijelölt házi olvasmányokon kívül érdeklődnek a magyar írók és költők más művei iránt is.

A verseny célja a tanulók irodalmi ismereteinek bővítése, kreativitásuk fejlesztése, szókincsük gyarapítása, a szövegértési és kifejezési készség fejlesztése és természetesen a szép magyar beszédre való nevelés.

A verseny szervezőitől megtudtuk, hogy a vetélkedő nemcsak egy száraz írásbeliből fog állni, hanem különböző, kreativitást igénylő, játékos feladatokat is kell a versenyzőknek teljesíteniük. A verseny során improvizációs gyakorlatokra, olvasási feladatokra, illusztrációk elkészítésére, különböző típusú feladatlapok megoldására számíthatnak a benevezők.

A versenyt idén is a szatmárnémeti 10-es számú Általános Iskolában rendezik meg, március 4-én 14 órától. Nevezni február 21-ig lehet Tivadar Melinda magyartanárnál a tivadarmeli@yahoo.com e-mail címen, vagy a 0741-660-726-os telefonszámon.


Idén is megmérkőznek a Könyvbarátok
Idén is megmérkőznek a Könyvbarátok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: