2010-04-26 15:58:33• hírek • Póti Orsolya

Idén is városnap városnapok helyett

Idén a Szatmárnémeti és Zutphen testvérvárosi kapcsolatának negyven éves évfordulója alkalmából megtartott rendezvénysorozat része lesz a Városnap, amelyet május 29-én tartanak meg. A szervezők idén is minőségi programok összeállítását tűzték ki célul.

A Szatmárnémeti Városnapokból, a tavalyi évhez hasonlóan idén is csak városnap lesz, ugyanis csak május 29-re szerveznek ebből az alkalomból programokat, azonban a kulturális rendezvény része lesz annak a háromnapos rendezvénysorozatnak, amelyet május 28. és 30. között szerveznek  Szatmárnémeti és Zutpfhen  testvérvárosi kapcsolatának negyvenedik évfordulója lakalmából. A tavalyi rendezvényhez hasonlóan, idén is a város főterén állítanak fel színpadot és sörsátrakat.

A 11 órától kezdődő programok között idén is sor kerül szépségversenyre, gyerekműsorokra, pompomlányok bemutatójára, valamint pop, rock és folk koncertekre. A rendezvény meghívottjai többek között a holland Moonyard együttes, a belföldi művészek közül pedig itt lesznek manapság olyan divatos sztárok, mint Connect R,  Smiley vagy a jó ideje nagyon népszerű Proconsul együttes. A rendezvény magyar meghívottja Keresztes Ildikó lesz. A G. M. Kulturális Központban megtudtuk: a rendezvényig a fellépők száma még bővülhet. A városnapot a hagyományokhoz híven éjfélkor tűzijáték zárja.

„A lakosoknak már nincs olyan nagy igénye a városnapokra, mint az előző években, de mi az esemény hagyományának tekintetében idén is megőrizzük a rendezvény színvonalát, és a megszokott programokkal várjuk az érdeklődőket. Ez alkalomból talán a folklórfesztivált is mi szervezzük a Kossuth-Kertben, de ez még nem dőlt el teljesen." - közölte Maria Magdalena Matei a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ sajtóreferense.

A városnapját idén is a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ szervezi meg a város által biztosított 150.000 lejből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: